Yurtbank, el koyma kararını saygı ile karşıladı

Güncelleme Tarihi:

Yurtbank, el koyma kararını saygı ile karşıladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yurtbank Genel Müdürü Murat Yanık, Bakanlar Kurulu’nun Yurtbank’ın hisse senetlerinin tamamının mülkiyetinin T.C. Merkez Bankası nezdindeki Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na intikaline karar verilmesi kararını saygıyla karşıladıklarını belirterek, „Alınan karar mecburi bir karar, yapılacak bir şey yok. Hayırlısı olsun“ dedi.

Yanık, Anadolu Ajansına yaptığı değerlendirmede, Devlet Bakanı Recep Önal’ın, Finans Kulüp’ün toplantısında Bankacılık Üst Kurulu’na birtakım yetkilerin bırakıldığını ifade ettiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

„Biz şunu beklerdik; en azından bankalara durumlarına çeki düzen vermeleri için bir masaya oturup bir düzenleme yapmalarını talep edilebilirdi. Bu bir karardır. Buna saygı duyuyoruz. Tabii ki reformun bir parçası diye görüyoruz. Stabilizasyon tedbirlerinin bir parçası olarak görüyoruz. Hayırlısı olsun.“

Yanık, Türk bankacılık sisteminin sağlıklı yapıya kavuşacağını zamanın göstereceğini kaydederek, „Tamamen siyasi etkiden uzak kalırsa başarılı olunabilir. Ama siyasi etkiye maruz kalırsa bu uygulamalar kadük kalır, başarıyı beklemek yanlış olur“’ dedi.

Yurtbank Genel Müdürü Yanık, banka hisselerinin devri kararından sonraki aşama konusunda bilgi sahibi olmadıklarını, yetkililerle görüştükten sonra durumun belli olacağını söyledi.

Murat Yanık, „Mevduat sahipleri hiç etkilenmeyecek. Merkez Bankası açıklama yaptı. Zaten mevduatın tamamı devletin garantisinde. Buna hazırlıklı olarak bu operasyona girildiği belli oluyor“ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!