Yurt dışında da yakın takip

Güncelleme Tarihi:

Yurt dışında da yakın takip
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Gümrük Müsteşarlığı yetkilileri, ‘‘Erol Aksoy'a ait AKS şirketinin faturada tahrifat yoluyla dışardan para getirme oyunuyla ilgili araştırmalarını yurt dışına da kaydırdıklarını’’ bildirdiler. Gümrük Müsteşarlığı yetkilileri, ‘‘AKS şirketinin yurt dışındaki merkezi olan Fransa'daki yeri değiştirilmiş. Bu şirketin yeni yerinin de saptanmasına çalışılıyor’’ dediler.

Gümrük yetkilileri AKS firmasının gümrük belgelerinde tahribat yaparak yaptığı usulsüzlüğü, ‘‘tipik bir hayali ihracat veya karapara aklanması olayıyla karşı karşıyayız’’ şeklinde yorumluyorlar.

Daha önce bu sahteciliğin yakalandığını ancak mahkemelerde sonuca ulaşmadığını kaydeden yetkililer, Ağustos ayı içinde tahrifat yapılan belgelerin ortaya çıkmasıyla birlikte olayın yeni bir boyut kazandığını ve soruşturmanın derinleştirildiğini söylediler.

Gümrük müfettişlerinden kurulu özel bir ekibin oluşturulduğunu kaydeden yetkililer, ‘‘18 gümrük başmüdürlüğünden, geçmişte yapılan tüm işlemlerle ilgili belgeler istendi’’ dediler.

Bu gümrük belgeleriyle birlikte, yine Erol Aksoy'a ait olup da başka usulsüzlük olaylarına adı karışmış şirketlerin işlemlerinin de yeniden ortaya çıkarılıp birlikte değerlendirileceğini kaydeden gümrük yetkilileri, adı geçen dış ticaret işlemlerinde, yurt dışında olduğu söylenen şirketlerin de gözden geçirildiğini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!