Yürek yakan bekleyiş... 2 liselinin son görüntüsü

Güncelleme Tarihi:

Yürek yakan bekleyiş... 2 liselinin son görüntüsü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2023 07:00

Trabzon’da lise öğrencileri Uğurcan Korkmaz ve Emir Berke Aşık ile Rize’de Zeynep Bekar, sahil kenarında fırtına nedeniyle dalgalara kapılıp kayboldu. Arama çalışmaları sürerken ailelerin acılı bekleyişi devam ediyor.

Haberin Devamı

Trabzon Beşikdüzü’nde İMKB Fen Lisesi öğrencileri Emir Berke Aşık (16) ve Uğurcan Korkmaz (16), önceki gün akşam saatlerinde, liman bölgesinde fırtına nedeniyle denizde oluşan dev dalgaları arkalarına alarak cep telefonu kamerasıyla fotoğraf çekmek istedi. Ancak bu sırada aniden dalgalara kapılan iki öğrenci denize sürüklenip kayboldu. Kayıp gençleri bulmak için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Hava şartları nedeniyle güçlükle sürdürülen ve gece ara verilen arama çalışmaları, dün sabah yeniden başlatıldı. 40 kişilik ekip tarafından sürdürülen aramalarda, dalgıçlar bölgede tarama faaliyetini gün boyu sürdürdü. 

Bu arada liseli gençlerin, dalgaların vurduğu limanın uç kısmında yer alan bayrak direği altındaki son görüntülerinin de karşı binadaki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yürek yakan bekleyiş... 2 liselinin son görüntüsü

‘ÜMİT EDİYORUZ Kİ BULURUZ AMA BURASI KARADENİZ’

Kıyıda bekleyişini sürdüren Uğurcan Korkmaz’ın babası Kamil Korkmaz ile görüşen Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Ne söylesek boş; iki evladımız okula gitmemişler, bildiğimiz bu. İki gencimizin de burada dışarıdan vuran dalgalar ile liman içerisine düştüğünü görenler var. Kurtarma çabası içerisine girenler de olmuş. Dalgıçlarımız hava koşullarının ve deniz dalgalarının hiç de uygun olmamasına rağmen kendi hayatlarını hiçe sayarak onları arayıp bulabilmek, kurtarabilmek için çaba sarf ettiler. Arama çalışmalarına devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki buluruz. Ama burası Karadeniz. Bildiği gibi hırçın dalgalar zaman zaman bu şekilde arama kurtarmayı zorlaştırıyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Lütfen vatandaşlarımız, gençlerimiz çok dikkatli olsunlar. Bu tür havalarda kendilerini tehlikeye atabilecek, fotoğraf çekme, gezme, manzara seyretme gibi durumlarda kendilerini korusunlar. Hem deniz hem hava hem de rüzgâr hırçındı. Bundan kendimizi korumamız gerekiyor” dedi.

ODUN TOPLAMAYA GİTMİŞTİ

Haberin Devamı

Rize Ardeşen’de de Zeynep Bekar (52), önceki gün öğle saatlerinde odun toplamak için gittiği sahil kenarında kayboldu. Akşam evine dönmeyen Bekar için ailesi kayıp başvurusunda bulundu. AFAD ve polis ekipleri, sahile inmiş olabileceği ihtimalleriyle, dün gece bölgede çalışma başlattı. Ancak aramalardan sonuç alınamadı. Hava şartları nedeniyle güçlükle sürdürülen çalışmalar, dün sabah erken saatlerde yeniden başlatıldı. Sahil kenarında yapılan aramada Bekar’a ait olabileceği düşünülen çizmenin teki bulundu. Bölgeye sevk edilen dalgıç polisler, dalgalar dolayısıyla denizde arama yapamazken, kayıp kadın karadan da gözlemle aranıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!