Yunanistan ve İspanya’ya talep azaldı TUI uçağı yönünü Türkiye’ye çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan ve İspanya’ya talep azaldı TUI uçağı yönünü Türkiye’ye çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 00:00

Turizmde, yaşadıkları kriz nedeniyle İspanya ve Yunanistan’da yaşanan talep azalması Türkiye’ye yarayacak. Antalya’da faaliyet gösteren beş yıldızlı otel Ela Quality Resort Genel Müdürü Vadi Karatopraklı, turizmdeki rakiplerimiz İspanya ve Yunanistan’daki talep azalmasının Antalya’ya yarayacağını belirterek, “Talep Türkiye’ye kaydı. Bu nedenle Avrupa’nın en büyük tur operatörleri TUI ve Neckermann da bu iki ülkeye olan uçaklarını iptal edip Türkiye’ye yönlendirdiler” dedi.

Karatopraklı, sezonun başlangıcı öncesinde Antalya’da satışların artıda olduğunu dile getirerek, bu yıl turizmde cirosal ve sayısal açıdan parlak geçen 2008 yılı rakamlarının yakalanacağını kaydetti. Almanya, Belçika ve Hollanda’dan bu sezon için rezervasyonların çok iyi olduğunu da aktaran Karatopraklı, “Rusya’ya da bakıyoruz. Geçen yıl krizden etkilendiler ama Ruslarda sorun yok gibi. Bağımsız Devletler Topluluğu pazarı bu yı iyi olacak. Bu pazarlar biraz son dakikada belli oluyor. Ama otel dolulukları 2008 yılını yakalayacak” diye konuştu.

Villalara talep yüksek

Vadi Karatopraklı, Ela olarak 2008 yılı rakamlarını ve geçen yıla göre yüzde 15’lik ciro artışını yakalamayı hedeflediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Avrupa’dan beklentimizin üzerinde rezervasyon aldık. Ağırlanan turist ortalaması yüzde 30 Avrupalı, yüzde 30 Rus, yüzde 24’de farklı milletlerden oluşuyor. Doluluğun yüzde 15’i de yurtiçi pazardan geliyor. Villalarımıza da talep var. 6 bin dolardan başlayan geceleme fiyatları olan villara Türkiye’den ve yurtdışından pek çok ünlü isim talep gösteriyor. Yüzde 15’i Türkiye’den doluyor.” Karatopraklı, geçen yıl doluluklarının yüzde 80 olduğunu belirterek, “Bu yıl hedef yüzde 90. Yaz sezonu için yüzde 35 oranında erken rezervasyon yaptık. Sezonda doluluk yüksek” dedi.

Çalışan eğitimi için akademi kurdu

TURİZMDE insana yatırım felsefesini benimsediklerini kaydeden Vadi Karatopraklı, hizmette kalite bilincini tüm çalışanlara aşılamak amacıyla henüz inşaaat aşamasındayken Akademi Q’yu faaliyete geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Seçilen elemanlar eğitime tabii tutuldu. Akademi Q mezunlarıyla hizmet vermeye başlayan otelde Academy Q II hayata geçirildi. Bazı otellerin kış aylarında kapılarına kilit vurduğu bölgede uzun vadeli bir yatırım yaptık.”

Özak İstanbul’da yeri buldu otel yapacak

BEŞ yıldızlı ve 1200 yatak kapasiteli Ela Quality Resort’u üç yıl önce 150 milyon dolarlık yatırımla kuran Özak Grubu, İstanbul’da da otel açıyor. Vadi Karatopraklı, grubun İstanbul’daki otel yeri arayışının sonuçlandığını belirterek, “Şu anda açıklayamayacağım bir yerde bir otel yatırımı kesinleşti. Diğeri için de görüşmeler sürüyor. Bu da kesin gibi. Uluslararası zincirlerin de bu konuda gruba başvuruları var” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!