Yunanistan için kader günü

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan için kader günü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2015 11:54

Yunanistan'ın gözü bugün AB toplantısından çıkacak kararda. Bunü göre ülkenin mali yardım tablosu yeniden şekillenebilir. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile görüşecek olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias Rusya'yla mali yardım konusunu görüşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Bugün Yunanistan için oldukça önemli bir gün. Avrupa Birliği Maliye Bakanları bugün ülkenin ekonomik geleceği hakkında Brüksel'de önemli bir toplantı gerçekleştirecek. Program dışı toplanan AB Maliye Bakanları toplantısının yanı sına Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias bugün Rus meslektaşı Sergei Lavrov ile görüşecek. Bu görüşme de Avrupa kulislerinde oldukça önemli olarak gözüküyor. Yunanistan İçişleri Bakanı Kamennos dün AB mali yardım yapmaya devam etmezse Rusya’dan da yardım isteyebileceklerini belirtmişti.

Yunanistan için kader günü
YUNANİSTAN’A KÖTÜ HABER

ÇİN VEYA ABD OLABİLİR

Kamennos, “Biz bir anlaşma istiyoruz. Umarım olur ama eğer anlaşma olmazsa ve Almanya katı davranıp Avrupa'yı havaya uçurmaya karar verirse o zaman bizim de B planına geçme mecburiyetimiz var. B planı, başka bir kaynaktan finansman bulmamız demek" demişti. Kammenos, "Bu (kaynak) en iyi ihtimalle ABD olabilir, Rusya olabilir, Çin veya başka ülkeler olabilir." Açıklamasında bulunmuştu.

Haberin Devamı

YÜZDE 3'Ü AŞAN KAYIPLAR

Öte yandan bugünkü kritik görüşmeler öncesinde Atina Borsası’nda yüzde 3’ü aşan kayıplar yaşandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!