Yunanistan borç 'draması' devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan borç draması devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2015 13:03

Yunanistan, cuma günü IMF'ye kredi ödemesi yapması gerekiyor. Ancak ülke Avrupa'da kredi almaması durumunda ödemesini almada zorluk çekecek. Yunan Başbakan Avrupalı liderle detaylı reform planının sunulduğunu söyledi. Avrupalı yetkililer ise uzlaşma konusunda ilerleme kaydetmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, hükümetin kapsamlı bir ekonomik reform tasarısını dün akşam kreditörlerine gönderdiğini ifade ederek, Avrupa ülkelerinin liderlerine tasarıyı kabul etme çağrısında bulundu.

Tsipras, düzenlenen basın toplantısında, "Yunanistan'ı krizden çıkaracak gerçekçi bir tasarı sunduk. Bu gerçekçi tasarının kurumlar, kreditörler ve Avrupa ülkelerince kabulü Avrupa'da bölünme senaryolarının sona erdirecek" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Biz onların bir teklif iletmesini beklemiyoruz. Planı Yunanistan sundu, artık (bu planın) gerçeklerini görerek bir karar alıp almamak Avrupa'nın siyasi liderlerinin elinde."

Çipras bu açıklamaları dün Berlin'de geç saatte gerçekleştirilen üst düzeyli bir toplantının ardından yaptı.

Toplantıda Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ve IMF Başkanı Christine Lagarde bir araya geldi.

Haberin Devamı

HENÜZ SONUÇ YOK

Diğer yandan, Avrupa Komisyonu Yunanistan ve kreditörleri arasında yapılan reform karşılığı mali yardım müzakerelerinde tarafların henüz anlaşmaya varmadığını ve görüşmelerin teknik seviyede devam ettiğini açıkladı.

Avrupa Komisyonu sözcüsü Annika Beidthardt, düzenlenen basın toplantısında Yunan Başbakanı Alexis Tsipras tarafından kreditörlere dün akşam iletildiği belirtilen kapsamlı reform tasarısının Komisyon'a ulaştığını belirterek şunu söyledi:

"Kurumlar ve Yunanistan'dan yetkililer arasında 20 Şubat'taki euro bölgesi maliye bakanları anlaşmasını nasıl uygulamaya alınacağına yönelik birçok belge gidip geliyor. Belgelerin el değiştirmesi iyiye işaret" dedi.
Yunanistan ile Eurogroup adı verilen euro bölgesi maliye bakanları arasında 20 Şubat'ta varılan anlaşma, Yunan hükümetinin yeni mali yardıma hak kazanmadan önce bir önceki hükümetin reform taahhütlerini uygulamasını öngörüyor.

Breidhardt teknik müzakerelerin sürdüğünü belirterek, "Henüz sonuca ulaşmadık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!