'YTL'yi aşağı yuvarlayın' hutbesi okunacak

Güncelleme Tarihi:

YTLyi aşağı yuvarlayın hutbesi okunacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2004 01:41

YTL'nin cuma hutbesi aracılığıyla anlatılması için ayrıntılı çalışma başlatıldı. Aralık ayında 70 bin camide okutulacak hutbede imamlar esnafa "Yuvarlama yapmayın, çift etiket kullanın" diyecek.

YENİ Türk Lirası (YTL) için camilerde okutulacak cuma hutbesinde imamlar esnafa "yukarı doğru yuvarlama yapmayın, çift etikete dikkat edin" uyarısında bulunacak. Aralık ayı içinde, Türkiye genelindeki bütün camilerde aynı anda okutulması planlanan YTL konulu cuma hutbesi için Diyanet İşleri Başkanlığı ile Merkez Bankası, standart bir metin hazırlığı üzerinde çalışıyor.

70 bin camide okutulacak YTL hutbesinde, özellikle esnaf kesiminin cuma namazına gitme alışkanlığı dikkate alındı. Hazırlanan metinde, enflasyona yol açabileceği tartışılan "yuvarlama etkisi" ile "çift etiket" kullanma zorunluluğu konularının öne çıkacağı öğrenildi. Aynı tarihte, bütün camilerde gerçekleştirilecek cuma hutbesinden önce, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak camilerde görev yapan imamlar bilgilendirilecek. Bu amaçla bastırılan tanıtım kitapçıkları ve diğer materyallere imamların kolayca ulaşması sağlanacak.

2 MİLYON MATERYAL

YTL materyallerinin Anadolu'ya dağıtımı bir haftalık bir gecikmeyle bu hafta yapılacak. Kırsal kesimler başta olmak üzere, ilköğretim okulları, sağlık ocakları, muhtarlıklar ve polis karakollarına; 200 bin adet afiş, 400 bin tanıtım kitapçığı, 1 milyon adet cep takvimi, 500 bin adet etiket gönderilecek.

Tanıtım araçlarının gönderilmesi, kamu kuruluşları arasındaki organizasyonun oluşturulmasındaki gecikmeden kaynaklandı.Bu hafta sonuna kadar tamamlanması beklenen dağıtımda, öncelikle bu araçların ilk durak yeri olan kamu kuruluşlarındaki doktor, hemşire, muhtar ve polislerin bilgilendirilmesi hedefleniyor. Yetkililer, paranın fiziki özelliklerinin tanıtıldıktan sonra başlatılacak ikinci aşamanın daha önemli olduğunu vurguluyor. 1, 5, 10 ve 20 liralık banknotların, mevcut 1, 5,10 ve 20 milyon liralık banknotlara benzeyecek olması nedeniyle ciddi bir sorun olmayacağının düşünüldüğünü belirten yetkililer, "Vatandaş 50 ve 100 liralıklarla ilk kez karşılaşacağı için, bunların güvenlik özellikleri üzerinde daha çok durmak gerekiyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!