'Yönetici açığını doldurmak için geldik'

Güncelleme Tarihi:

Yönetici açığını doldurmak için geldik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2012 18:18

Oxygen Consultancy'nin hisselerini satın alan Avrupa'nın en büyük bilişim ve işe alım şirketlerinden Allgeier SE’nin Başkanı Dürschmidt, “Türkiye'de finans, hızlı tüketim gibi sektörlerde üst düzey yönetici açığı var. Biz bu açığı doldurmak için geldik” dedi.

Haberin Devamı

Avrupa'nın en büyük bilişim ve işe alım şirketlerinden biri olan, 14 ülkede 5 binin üzerinde çalışanıyla hizmet veren Alman Allgeier SE, Türkiye'nin önde gelen personel ve uzman yönetici yerleştirme şirketi Oxygen Consultancy’nin yüzde 90'ını satın aldı. Firma yeni birleşmeyle, gelecek yıl Türkiye'den en az 600 yöneticiyi işe yerleştirmeyi hedefliyor.

Allgeier SE Başkanı Carl George Dürschmidt, Oxygen Consultancy Yönetim Kurulu Başkanı Çağrı Alkaya ve Genel Müdür Tolga Bilgin satın almayla ilgili düzenlenen toplantıda basının karşısına çıktı.

Allgeier SE Başkanı Carl George Dürscmidt, Türkiye'nin ekonomik olarak uluslararası alanda yükselen bir değer olduğunu belirterek "Buna rağmen başta teknoloji olmak üzere, finans, hızlı tüketim, tekstil ve enerji sektörlerinde ciddi yönetici açıkları var. Biz de bu boşluğu doldurmak için geldik. Özellikle finans yönetiminde Türkiye'nin adı marka olmaya başladı. Dünya Türkiye'den finans yöneticileri istiyor" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye, Ortadoğu'ya açılan bir kapı olacak
Satın almayla ilgili süreci değerlendiren Başkan George Dürschmidt, Oxygen’ın satın alınmasının Türkiye’de güçlü ve öncü Allgeier portföyünün geri kazanımı için bir başlangıç noktası olduğunu söyledi. Uzman IT personeli seçimi ve alımı alanında öncü bir marka olan Allgeier’in global pazarda seçtiği ülkenin 75 milyona yaklaşan nüfusuyla Orta Doğu‘ya açılan bir kapı olan Türkiye olduğunu belirten  Dürschmidt şöyle konuştu;

“Oxygen’ı Türkiye’de daha fazla pazar payı elde etmesi için destekliyoruz. Oxygen daha güçlü bir pazar pozisyonu elde edebilmek için daha çok satın almaya ihtiyaç duyuyor. Allgeier için bu işlem global arenada önemli büyüme gösteren pazarları ele geçirmek için stratejik bir adım. Oxygen ve Türkiye pazarı Orta Doğuya açılan bir kapı. Oxygen oldukça rekabetçi bir takıma sahip: Oxygen’ın kurucularının ve yönetiminin ileri seviyede sahip olduğu pazar ve endüstri bilgisi bizim için önemli. Ayrıca batı Avrupa ve Hindistan’daki kapsamlı kaynaklarımızı Türkiye’deki projeler için de kullanmayı ve Avrupa’daki projeler için de Oxygen’in veri tabanından yararlanmayı düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Allgeier, ağırlığımızı artıracak
Oxygen Consultancy Yönetim Kurulu Başkanı Çağrı Alkaya ise gelişme hakkında şunları söyledi: “Oxygen Consultancy, on yıldan fazla süredir, ülkemizde en fazla insan kaynağı ihtiyacı olan sektörlerde katma değerli işe alım hizmetleri sunuyor. Bu sayede, ülkemizin yanı sıra, Orta Asya, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Yakın Doğu’daki önde gelen bağımsız işe alım firmaları arasında önemli bir yer edindik. Şimdi sıra, uluslararası bir kuruluşla birlikte, konumumuzu yatay ve dikey yönde güçlendirip işe alım ve 'outsourcing' alanlarında, en alt kademeden orta düzey yöneticiye kadar, her pozisyonda ihtiyaca özel hizmetler sunarak, yerel ve bölgesel ağırlığımızı arttırmaya geldi.”

Haberin Devamı

Oxygen yönetiminin Allgeier Grubu içinde sinerji yaratacağını belirten Alkaya, “Oxygen Consultancy, Allgeier Grubu’nun gücüyle ve sunduğu hizmet yelpazesiyle, mevcut hizmetlerini yaygınlaştıracak, yerel ve uluslararası müşterilerin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacak ve kendi alanını genişleterek faaliyetlerini arttıracaktır. Bu anlaşma sayesinde, Allgeier Grubu global müşterilerine daha büyük bir bölgede hizmet sunabilecek” dedi.

Allgeier SE Başkanı Carl George Dürschmidt, Oxygen Consultancy Yönetim Kurulu Başkanı Çağrı Alkaya ve Genel Müdür Tolga Bilgin protokol imza töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!