Yolların yeni efendileri

Güncelleme Tarihi:

Yolların yeni efendileri
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2019 08:30

Batarya, elektrikli motor ve tekerlekler... İşte bu üçlü son dönemlerde kişisel ulaşım anlayışını değiştirmeye başladı. Elektrikli otomobillerin hayatımıza girmesi için önümüzde daha çok uzun yıllar olsa da bisiklet, scooter ve benzeri kişisel ulaşım araçları konusunda önemli adımlar atılmaya başlandı. Daha az efor sarf edip, daha çok mesafe gitmek için yapılan geliştirmeler, farklı icatlarla karşımıza çıkmaya başladı. Bacak gücüyle giden bisiklet, scooter ve paten gibi araçlar elektrikli motorlarından aldıkları güçle artık kullananların onlarca kilometre gitmesini sağlıyor. Kısacası yollara yeni efendiler geldi. İster haftasonuna eğlenmek için isterse işe gidip gelmek için kullanılabilen bu modeller, bize gelecekten ipuçları vermeye başladı. Biz de bu hafta yeni nesil ulaşım araçlarını araştırdık.

Haberin Devamı

Yolların yeni efendileri

ÜST SEVİYE HEYECAN

Adrenalinsiz yapamayanlar için DTV Shedder birebir. Çift paletli bir kara aracı olan DTV Shedder, 4 zamanlı 196 cc’lik benzinle çalışan bir içten yanmalı motora sahip. Modelin kontrolü ise vücut hareketleriyle yapılıyor. Üzerine snowboard’a benzer bir tahtası bulunan model, kullanıcıların vücut hareketlerine göre yönlendirme yapıyor. Örneğin, duruş ağırlığınızı öne verdiğinizde sola, arka verdiğinizde sağa gidiyor. Saatte 40 km’lik hıza çıkabilen DTV Shedder, özellikle offroad parkurlar için birebir. Tümseklere çıkıp ıslak zeminlerden bu model ile geçebilirsiniz. 11 bin dolardan başlıyor.

Haberin Devamı

Yolların yeni efendileri

GOKART EĞLENCESİ ARTIK HER YERDE

Küçük büyük demeden heyecan arayanların en önemli eğlence kaynağı olan ‘gokart’lar için artık piste gitmenize gerek yok. Ninebot’un geliştirdiği Gokart kiti ile bu keyfi istediğiniz her yerde alabileceksiniz. Arkasına motor olarak iki tekerlekli ulaşım aracı Segway miniPRO veya Ninebot S’in takıldığı kokart kiti drift (yanlama) yapabilmek için geliştirilmiş. Ayak frenine ek olarak aracı aniden durdurmayı ve hatta drift yapmayı sağlayan mekanik bir el freni var. 0’dan saatte 20 km hıza saniyeler içinde ulaşan model, 100 kg’lik taşıma kapasitesi sahip. Dikkat çeken özelliği farklı boylardaki kullanıcılara göre ayarlanabilmesi. Ayarlanabilir gövde ve direksiyon sayesinde 130–190 cm aralığında boyunda olan farklı sürücüler tarafından kullanılabiliyor. Yani hem çocuklar hem de yetişkinler için uygun durumda. Segway-Ninebot Uygulaması ile telefonundan araca bağlanarak performans ölçülebiliyor ve farklı sürüş modları seçebiliyor. Saate 24 km’lik azami sürat ve 15 km’lik azami menzile sahip Gokart modelinde tecrübenize bağlı olarak 3 sürüş modu arasında seçim yapabiliyorsunuz.
Ninebot Gokart Kiti 5 bin 790 TL
Segway MiniPro 5 bin 990 TL 

Haberin Devamı

EK PİL İLE 45 KM MENZİL

Yeni nesil ulaşım araçlarının en önemli üyeleri elektrikli scooterlar. Yeni teknolojiler geliştiren Segway, KickScooter ES2 modelini tüketicilere sundu. Çift amortisörle desteklenen modelin konforu arttırılırken, akıllı özellikleri de var. Akıllı telefonlara bağlanan model, tıpkı araçlarda olduğu gibi sürüş modlarına sahip. İster spor, ister ekonomi modu olarak seçim yaparak sürüşünüzü kontrol edebilirsiniz. İsterseniz hız sabitleme özelliği ile gaz pedalına basmadan ilerleyebilirsiniz. KickScooter ES2 modeli, standart olarak 25 km’lik menzile sahip. Ancak opsiyonel batarya ile bu mesafeyi 45 km’ye kadar çıkarabilirsiniz. Modelin ağırlığı ise 12.5 kilogram. 5 bin 990 TL 

Haberin Devamı

Yolların yeni efendileri

ELEKTRİKLİ PATEN

YENİ dönemin modasına patenler de uydu. Segway’in geliştirdiği ‘Drift W1’ adındaki model, birbirinden bağımsız iki elektrik motorlu tek tekerlekten oluşuyor. Ayağınıza bağlamandan bu patenlerin üzerine çıkıyorsunuz ve geliştirilmiş dengeleme teknolojisi sayesinde ilerlemeye bağlıyorsunuz. Yönü ise bacaklarınızın açısıyla veriyorsunuz. Tam şarj ile 45 dakikalık bir sürüş sağlayan modelle tempolu bir koşu hızına denk gelen saatte 12 km’lik sürate ulaşabiliyorsunuz. Paten çiftinin toplam ağırlığı 7 kilogram. Bu da patenleri sırt çantanıza koyarak kolaylıkla taşıyabileceğiniz gösteriyor. Yaptığımız testlerde alışmasının biraz tecrübe gerektirdiğini gördük. Ancak 1 saatlik bir binişten sonra elektrikli patenleri kolaylıkla kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Daha çok alışanlar ise bu patenlerin üzerinde dans bile ediyor. 3 bin 990 TL

Haberin Devamı

Yolların yeni efendileri

MCLAREN’İN TASARIMCISINDAN BİSİKLET

Elektrikli motorlar alternatif ulaşım araçlarının başında geliyor. Yeni nesil teknolojilerle donatılan modellerin başında Gocycle geliyor. Avart Luxury Toys tarafından Türkiye’ye getirilen ‘G3’ modelde pedal destek sistemi var. Pedalı çevirmeye başladığınızda elektrik motoru devreye giriyor ve hafif pedal çevirmenizde bile hızla gitmenizi sağlıyor. Hız ise 4 farklı moda göre ayarlanabiliyor. Ekonomik modu ayarladığınızda 80 km’lik menzil kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor. LED ön şerit aydınlatma modelin diğer özellikleri arasında. 3 bin 900 Euro’dan başlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!