Yollara fuarla 31 yeni model çıktı, 28 tane de gelmek için sıraya girdi

Güncelleme Tarihi:

Yollara fuarla 31 yeni model çıktı, 28 tane de gelmek için sıraya girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 00:00

Geçtiğimiz hafta kapılarını açan Autoshow fuarı, 74 yeni modelle önemli bir rekor imza atarken, fuarda sergilenen yeni modellerin 31’i Türkiye’de fuarla eşzamanlı olarak satışa sunuldu.

Dünyayı saran küresel krizin gölgesinde kapılarını açmasına rağmen şu ana kadar 300 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği fuarda sergilenen 11 yeni model ise Kasım ve Aralık aylarında Türkiye’de piyasaya sunulacak. Böylece Türk otomotiv sektörünün satışlarını artırmak için umut bağladığı yılın son çeyreğinde yollara çıkacak model sayısı 42’yi aşacak. Yine fuarda ilk kez vitrine çıkan 20’ye yakın model ise 2009 yılının başından itibaren sırayla Türkiye yollarındaki yerini alacak.

HEM UCUZ HEM PAHALI

Fuarla birlikte Fiat 500, Alfa Romeo Mito, yeni Renault Symbol, Ford Fiesta gibi küçük ve ekonomik modeller Türkiye’de satışa sunulurken, bunun yanında BMW 7 Serisi, Bentley Brooklands, Bentley Continental GT Speed, Lamborghini Gallardo LP 560, Murcialago LP 640, Masareti GranTourismo S ve Quatreporte S gibi lüks ve spor modellerde yollardaki yerini aldı.

2009’DA BOMBARDIMAN DEVAM

Kasım ve Aralık aylarıyla birlikte yollardaki yeni model sayısı ise artıyor. Audi Q5, VW Scirocco, Volvo XC60, Honda Jazz ve Skoda Yeni Superb kasım ayında satışa sunulurken, yeni VW Golf ile yeni Ford Ka’nın Türkiye’ye gelmesi Aralık ayını bulacak. 2009 yılında ise yeni model bombardımanı tüm hızıyla devam edecek. Yılın ilk yarısında 20’ye yakın yeni model Türk otomobilseverleriyle buluşacak. Fuarda Türk otomobilseverlerin karşısına ilk kez çıkan Japon Lexus ve Çinli Great Wall markalarının modellerinin ise piyasaya ne zaman sunulacağına ilişkin henüz net bir tarih yok. İşte Autoshow fuarında tanıtılıp piyasa sunulan ve sunulacak modeller:

BMW 7 Serisi

Fuarda ilk kez tanıtılan yeni BMW 7 Serisi, 380 bin YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Borusan Otomotiv, yeni 7 Serisi’ni özel müşterilerine ’kapalı oda’da tanıtırken yıl sonuna kadar 140 adetlik satış hedefliyor

Toyota 13 model sergiledi

Toyota, Autoshow’da, yeni nesil Avensis ve dünyanın en çok satan çevreci hibrid otomobili Prius dahil olmak üzere toplam 13 araç sergiliyor. Toyotasa Genel Müdürü İbrahim Orhon, yeni nesil Avensis’in Paris Motor Show’da yapılan dünya prömiyeri ile eşzamanlı olarak İstanbul Autoshow’da sergilemekten büyük memnuniyet duyduklarını ve yeni Avensis’in segmentinde rekabetin çıtasını yeniden artıracağını belirtti. Fuarda Prius’un sergileniyor olmasının, Toyota hibrid teknolojisinin Türk halkı ile buluşturulması açısından da önemli bir adım olduğunu söyleyen İbrahim Orhon, Toyotasa olarak 30 adet Prius’u test edecek "Türkiye’nin Çevre Önderlerini" aradıklarını ve Toyota Prius tanıtma programına başlayacaklarını söyledi. Gelecek sene yeni nesil Prius’u satışa sunacaklarını da belirten Orhon, hem ülke ekonomisi açısından hem çevre açısından değerlendirildiğinde, birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de hibrid araçların özel teşvik uygulamaları ile desteklenmesi gerektiğine inandıklarını ekledi.

Dodge ailesine yeni üye katıldı

50 yıl aradan sonra 2006 yılında Türkiye’ye geri dönen Chrysler bünyesindeki Dodge markası, fuarda Türkiye lansmanını yaptığı yeni modeli Journey’la beğeni topladı. Journey, Türkiye’de 42 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Audi Q5

Autoshow fuarında tanıtılan ve Kasım ayında Türkiye’de yollara çıkmaya hazırlanan Audi’nin yeni kompakt SUV modeli Q5, ilk 4 günde 60 adet sipariş aldı. Q5’in fiyatı 55 bin Euro’dan başlayacak.

Hyundai i20

Hyundai Assan, küçük sınıfta yer alan modeli Getz’in yerini alacak i20’yi Paris fuarıyla eş zamanlı fuarda vitrine çıkardı. 2009 baharında Türkiye’de yollara çıkacak aracı Hyundai Assan Başkanı Kwang-Heum Um top model Tatiana Marinescu’yla birlikte tanıttı.

Ford Fiesta

Ford, yeni Fiesta’yı Autoshow fuarında tanıtıp piyasaya sundu. Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt, fuarda yeni Fiesta’nın fiyatının 26 bin 200 YTL’den başladığını açıkladı.

Fuarla birlikte

satışa sunulanlar


Alfa Romeo MiTo

Audi RS6

Audi A6

Bentley Flying Spur Speed

Bentley Brooklands

Bentley Continental GT Speed

BMW 7 Serisi

BMW 3 Serisi

Citroen yeni C4

Dodge Journey

Fiat 500

Ford yeni Fiesta

IKCO Soren

Kia Cee’d Sportwagon

Lamborghini Gallardo LP 560

Lamborghini Murcielago LP 640

Lancia Delta

Maserati Grand Tourismo S

Maserati Quatreporte S

Mercedes GLK

Mercedes CLC Serisi

Peugeot 407 Coupe

Peugeot 4007

Peugeot 308 SW

Renault Yeni Symbol

Renault Koleos

Subaru Forester Dizel

Subaru Impreza Sedan

Suzuki SX-4 dizel

Suzuki SX-4 otomatik

Suzuki Swift dizel

Kasım ve Aralık’ta satışa sunulacaklar

Model Satış tarihi

Audi Q5Kasım

VW SciroccoKasım

Volvo XC60Kasım

Geely EchoKasım

Geely SedanKasım

Honda JazzKasım

Proton PersonaKasım

Skoda Yeni Superb Kasım

VW GolfAralık

Ford KAAralık

2009’da yollara çıkacak modeller

Ferrari California

Chevrolet Cruze

Citroen C3 Picasso

Honda City

Hyundai i20

Kia Forte

Kia yeni Magentis

Mitsubishi Colt

Nissan GT-R

Nissan Qashqai+2

Opel Insignia

Proton Saga

Renault Laguna Coupe

Suzuki Splash

Toyota Avensis

Toyota Prius

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!