YKM'nin satışında pürüz çıktı, Tan Ailesi yargıya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

YKMnin satışında pürüz çıktı, Tan Ailesi yargıya gidiyor
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 22, 2012 14:28

YKM’nin Boyner Mağazacılık tarafından satın alınma sürecinde pürüz çıktı. YKM'nin ortaklarından Tan Ailesi, diğer iki ortağın hisselerinin satışıyla ilgili olarak yargıya başvurdu.

Haberin Devamı

YKM markalarının mülkiyetinin Tan Ailesi’ne de ait olduğunu belirten Gülay Tan, şu açıklamayı yaptı:

"Satın alma sürecinde tarafımıza hiçbir bilgi verilmemiştir; süreçte usulsüzlük ve kanuna aykırılık olduğuna inanmaktayız. Halen ana şirkette yüzde 37, diğer satılan iki şirkette toplamda yüzde 40’ın üzerinde ve markada yüzde 50 olan paylarımızdan doğan haklarımızı korumak adına konuyu yargıya taşımak durumunda kaldık. Ayrıca, süreç tamamlanmadan YKM’nin tüm ticari sırlarının rakip kuruluş olarak gördüğümüz Boyner Büyük Mağazacılık ile bugünden paylaşılmasıyla ilgili gördüğümüz tehlike nedeniyle de hukuken gerekli gördüğümüz uyarıyı yaptık."

Satın alma sürecinin Tan Ailesi’nin bilgisi dışında yürütüldüğünü, süreç sonuçlanmadan Boyner Büyük Mağazacılık adına Cem Boyner tarafından yapılan açıklamanın çalışanları, tedarikçileri ve yatırımcıları tedirgin eden pek çok soru işareti barındırdığını açıklayan Gülay Tan, “Bunlardan biri de marka paylarının devri ile ilgili. Tan Ailesi olarak YKM markalarının yüzde 50’sine sahibiz. Bizim onayımız olmadan ne Boyner Büyük Mağazacılık’ın ne de başka bir kuruluşun, YKM markalarını devralması ya da bu markaların devredilmesi söz konusu değildir" dedi.

Haberin Devamı

BÄ°Z BOYNER'E SATIÅžA Ä°TÄ°RAZ ETMÄ°ÅžTÄ°K

Gülay Tan, YKM'nin satış sürecine destek verdiklerini ve bu kapsamda Boyner&Citi Group ortaklığı dahil tüm alıcılarla birebir görüştüklerini ifade etti. Ancak rakip bir kuruluşla yapılacak bir işlemin ticaret anlayışlarına, şirket çıkarlarına ve prensiplerine uymadığı için yaklaşık 8 ay önce Boyner’e satışa itirazlarını beyan ettiklerini kaydeden Tan, şöyle devam etti:

"Boyner Büyük Mağazacılık'ın süreçten çekildiği gerek kendileri gerekse Credit Suisse tarafından hem sözlü hem yazılı olarak tarafımıza bildirildi. Sonra ne olduysa oldu ve bu satış, süreçten çekildiğini açıkladığı halde Boyner Büyük Mağazacılık’la gerçekleşti."
Â
Tan Ailesi’nin diğer ortakların hisselerini satış kararına her zaman saygılı olduklarını anlatan Tan, "Biz zaten diğer ortaklarla birlikte farklı fonlarla görüşmelerimizi sürdürüyorduk. Sonrasında sadece Tan Ailesi değil, Türkiye’deki hiç kimse, hiçbir yatırımcı Boyner gibi üstelik halka da açık bir yapının YKM’yi satın almak üzere görüşmeler yaptığını duymadı. Çünkü bu, ilgili ve yetkili kuruluşlara bildirilmedi" diye konuştu.

Haberin Devamı

BOYNER'DEN CEVAP GELDÄ°

Tan Ailesi'nin açıklamasına karşı akşam üstü saatlerde Boyner Mağazacılıktan da açıklama geldi. Açıklama şöyle:

"Taraflarınca serbestçe imzalanarak meydana getirilen bir ticari ve hukuki iÅŸlemle ilgili olarak, bu iÅŸlemin hiçbir zaman tarafı olmayan ve tarafı olması söz konusu da olmayan üçüncü kiÅŸiler olan Tan Ailesi tarafından salt Boyner Grubu'na itibar kaybettirmek maksadıyla yapılan açıklamaların gerçeÄŸe ve hukuka aykırı olduÄŸu hususunun kamuoyuna duyurulması kaçınılmaz olmuÅŸtur. Tan Ailesi ÅŸu anda yürülükte olan iÅŸlemde muhatap deÄŸildir ve yapılan satış anlaÅŸmasının tarafı da deÄŸildir.Â

Açıklama ÅŸirketimizi adeta kanun dışı, etik dışı bir iÅŸlem yaptığı izlenimini veren ifadeler içermektedir. Åžirketimiz ile YKM’nin çoÄŸunluk ortakları arasında 24 Åžubat 2012 tarihinde imzalanan Hisse Alım AnlaÅŸması’nın içeriÄŸini oluÅŸturan tüm adımlar hukuka, Türk Ticaret Kanunu esaslarına, Sermaye Piyasası Kuralları’na, Rekabet Kanunu mevzuatına ve Ä°ÅŸ EtiÄŸi’ne uygun olarak gerçekleÅŸtirilmiÅŸ ve yine aynı anlayışla aynı tarihli Ä°MKB ve basın açıklamalarıyla kamuoyu ile paylaşılmıştır.Â

Haberin Devamı

Tan Ailesi’nin açıklama metninde yer alan hukuki mesnedi olmayan açıklamalar Şirketimizin itibarını zedelemekte, şirketimizin borsa değerini olumsuz etkilemekte ve halen devam etmekte olan işlemin Rekabet Kurumu inceleme ve onay sürecini etkilemek amacıyla yanıltıcı nitelikte yorumlar taşımaktadır.  İzin başvurusu Boyner Grubu tarafından yapılmış olan ve konu hakkında yalnız rekabet hukukunun emrettiği teknik değerlendirmelerin yapıldığından şüphe duymadığımız bu inceleme sürecinde, Boyner Grubu'nun tüm teknik değerlendirmeleri de konuyla ilgili tüm parametreler de konunun doğru sahipleri olan Rekabet Kurumu'na arz edilmistir.

Tamamı büyük bir şeffaflık ve hem usule hem de hukuka uygunluk içerisinde yürütülen bu işlemle ilgili olarak Boyner Grubu'na alenen hukuka aykırı biçimde kasten zarar vermeyi amaç edinen ve doğrudan itibar kaybı hedefleyen her tür beyana ve karamalaya karşı Boyner Grubu yine haklarını yetkili merciler ve mahkemeler önünde aramaya kararlıdır."

Haberin Devamı

190 MÄ°LYON TL'YE SATILDI

Boyner Büyük Mağazacılık, geçtiğimiz ay Türkiye’nin en eski çok katlı mağazalar zinciri olan YKM’nin yüzde 63 hissesini, 190 milyon TL’ye satın aldıklarını açıklamıştı. Tan Ailesi ise bu haberin hemen ardından satışa razı olmadıklarını ve kanuni haklarının sonuna kadar  kullanılacağını duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!