Yine grev vurdu Yunanlılar benzin sıkıntısına girdi

Güncelleme Tarihi:

Yine grev vurdu Yunanlılar benzin sıkıntısına girdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2010 00:00

Yunanistan’da kamyon, TIR ve tanker araçları sahiplerinin pazar günü başlayan süresiz grevi nedeniyle benzin istasyonlarında büyük kuyruklar oluştu.

Başkent Atina’daki istasyonların büyük bir bölümündeki benzin stokları bir gecede tükendi. Benzinsiz kalan istasyonlar bir biri ardına kapanırken, bu durumun ülkenin ihracat hedeflerini ve hammadde akışını olumsuz etkilemesi endişesi dile getiriliyor.
39 yıl sonra ilk kez
Grevin bu şekilde sürmesi halinde çarşamba gününden sonra ülkede tek damla benzin bulunamayacağı belirtilirken, kamyon, TIR ve tanker sahipleri hükümetin 1971 yılından sonra ilk kez binlerce yeni ruhsat verilmesini kararlaştırmasını protesto için süresiz greve gitti. Rafineri tesislerini abluka altına alarak, arakyakıt şirketlerinin kendi malı olan tankerlere benzin yüklemelerini de önlediler.
Taksilerin değeri düştü
Yeni uygulama ile 200 bin Euro’nun üzerinde olan kamyon ruhsatları 40-50 bin Euro’ya düştü. Aynı uygulamaya taksiler de dahil edildi. Birkaç ay önce Atina’da 250 bin Euro’dan satılan taksilerin değeri de 80 bin Euro’ya düştü. Bu arada, Yunanistan’daki hava kontrolörlerinin iş yavaşlatma eylemi ülkenin tüm havalanlarında kaosa yol açtı. Eylem nedeniyle yüzlerce iç ve dış sefer saatler süren gecikmelerle gerçekleştirilebildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!