Yıldırım: Millet kafa buluyor internette düzenlemeyi bırak

Güncelleme Tarihi:

Yıldırım: Millet kafa buluyor internette düzenlemeyi bırak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 00:00

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “İnternete yasak getirmeyi düşünen karşısında beni bulur” derken, BTK Başkanı Tayfun Acarer’e, “Az düzenleme, çok denetleme. Onun için düzenlemeyi bırak, denetlemeye bak kardeşim. Millet kafa buluyor seninle, haberin yok” dedi.

Haberin Devamı

TELEKOMÜNİKASYON İşadamları Derneği (TÜTED) tarafından 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon Günü etkinliği kapsamında İzmir’de düzenlenen toplantıya, eski Ulaştırma Bakanı olarak katılan Binali Yıldırım, ‘internette sansür’ konusunu değerlendirdi. AKP İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’nun (BTK) tartışma yaratan internette filtreleme yönetmeliğini değerlendirirken, BTK Başkanı Tayfun Acarer’e de “Düzenlemeyi bırak denetlemeye bak kardeşim, millet kafa buluyor seninle” diye seslendi.

Yasak, beni karşısında bulur

“İnternetime dokunma” eylemlerinin yapıldığı yönetmeliğin yeterince anlatılamadığını belirten Yıldırım, şunları söyledi: “İnternete yasak getirmeyi düşünen karşısında beni bulur. İnterneti Türkiye’nin dört bir yanına yaymak için canımı ortaya koyarak çalıştım. Bu yüzden böyle bir engelleme olamaz. Afrika seviyelerinden alıp Avrupa seviyelerine taşıdık. 4 milyon kullanıcıdan aldık nerelere çıkardık. Bununla yasaklama fikri hiçbir araya gelmeyecek bir şey Tüm interneti kontrol etme gibi bir sistem mevcut değil zaten.”

Haberin Devamı

Az düzenle, çok denetle

Gelinen seviyeyi yeterli görmediklerini, Türkiye’nin bilgi toplumu olacağını, bilgi toplumu olurken de tamamen sektörün serbestleşmesi için sarf edileceğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: “Az düzenleme, çok denetleme. Bundan sonraki hedef bu. Düzenleme yaptıkça başın derde giriyor. Onun için düzenlemeyi bırak, denetlemeye bak kardeşim. Kimsenin öğrenmek gibi bir derdi yok. Millet kafa buluyor seninle, haberin yok. Millet bu işi kullanıyor, bir imkanı, bir işi, bir hizmeti sağladın mı ondan sonra geriye gidecekmiş gibi bir algılamaya bile milletin tahammülü yok.”

Tam bir çifte standart var

Bazı siyasilerin özel kasetlerinin internet ortamına düşmesine de değinen Yıldırım, şöyle konuştu: “İnterneti en iyi şekilde kullanmalıyız. Başkalarının hayatını karartmak için asla ve asla kullanmaya teşebbüs edilmemesi lazım. Bu konuda kimse çifte standart içinde olmaması lazım. ‘Bana değmezse varsın olsun. Bana değerse iş değişir’ anlayışını terk etmek lazım. Burada kurum yetkisi olan her şeyi yerine getiriyor. Eleştiri konusunda çiftçe standart yaşıyoruz. Önce yasaklıyoruz diye kızıyorlar, sonra bir olay olduğu an ‘kaldırılsın hemen’ diye kızıyorlar. Herkesin yaşayacağı kimsenin mağdur olmadığı bir alan oluşturursak bu işin üstesinden gelebiliriz. Bu tam bir çifte standart. Amansızca tenkit edeceksiniz, kendinize konu gelince isyan edeceksiniz.”

Haberin Devamı

Devletle internet zikredilince milletin kimyası bozuluyor

TELEKOMÜNİKASYON İşadamları Derneği Başkanı Adil Müftüoğlu, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve sektördeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda konuşan Binali Yıldırım, tartışmaların düzenlemeleri devlet kurumu tarafından yapılmasından kaynaklandığını savundu. “Devletle internet zikredilince milletin kimyası bozuluyor. Bu düzenlemeyi bir sivil toplum örgütü yapsa, mesela Faruk Eczacıbaşı yapsa ‘Ne güzel’ derlerdi.”

AB: İnternette filtreleme işini yakından izliyoruz

AVRUPA Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye’de internet filtrelemesi tartışmasıyla ilgili olarak, “internet içeriğine erişimin engellenmesinin hedefe yönelik ve orantılı olması gerektiğini” bildirdi. AB Komisyonu’nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle’nin sözcüsü Natasha Butler, basın toplantısında konuyla ilgili bir soru üzerine, internet filtrelemesiyle ilgili Türkiye’de yaşanan gelişmeleri yakından izlediklerini açıkladı. Butler, “Genel kelime listelerine dayanılarak internet sitelerinin kapatılması ifade özgürlüğünü ve halkın bilgi edinme hakkını ihlal edebilir” dedi. Butler, AB Komisyonu’nun, internet sitelerine erişimin sıkça, “içerik ve süre bakımından orantısız şekilde” durdurulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!