Yılbaşında ‘kayaktayız’

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşında ‘kayaktayız’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2013 01:17

KAR yağışlarının artması en çok turizmcileri sevindirdi. Kayak merkezlerinde kar kalınlıklarının yükselmesi ve yılbaşı tatilinin de gelmesiyle tesislerde doluluk yüzde 80’leri geçti. En çok talep Uludağ, Kartalkaya ve Palandöken’e.

Haberin Devamı

YILBAŞI tatilinin yaklaşmasıyla beraber tatil planları da yapılmaya başladı. Bu dönemde tatilciler tercihini kayak merkezlerinden yana kullandı. Kayak merkezlerinde doluluk oranları yüzde 80’i geçti. Kış tatilinde pazardan yüzde 60 pay alan Uludağ ilk tercih edilen nokta oldu. Erciyes’te gecelik konaklamaların fiyatları ortalama 200 lira seviyelerindeyken, Uludağ’da bir gecelik kar tatilininin maliyeti ise 650 liraya kadar çıkabiliyor.

SONA GELİNDİ

Tatilcilerin hareketlenmeye başladığını ifade eden Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır, Uludağ’da tatil için talebin bir hayli arttığını söyledi. Kartalkaya ve Erciyes’te de doluluk oranlarının iyi olduğunu belirten Bayındır, kayak merkezlerinde geçen yıla göre yatak kapasitesinin de, talebin de arttığını kaydetti. 2013–2014 kış sezonununda Uludağ ve Kartalkaya destinasyonlarına olan ilginin bir hayli arttığını ifade eden Etstur Yurtiçi Operasyon Direktörü Selim Suat Özbek kış turizmine katılımda yüzde 20 artış gözlendiğini söyledi. Özbek, Uludağ için artık rezervasyonlarda sona gelindiğini belirtti.

Haberin Devamı

YÜZDE 80’İ GEÇTİ

Tatilcilerin Pazartesi ve Salı’yı da dahil edip 4 günlük tatil planları yaptığını ifade eden Jolly Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Can Mergen, kayak turizmine yönelenlerin sayısının geçen yıla göre artış gösterdiğini belirtti. Yılbaşında kayak merkezlerini tercih edenlerde yüzde 100’lük bir artış olduğunun altını çizen Mergen, “Artıştaki en önemli unsur 1 Ekim’de yüzde 40 ile başlayan ve neredeyse tüm otellerde uygulanan yurtiçi kış erken rezervasyon kampanyası. Kayak merkezlerindeki otellerin doluluk oranları yüzde 80’i geçti”dedi.

Zam yapılmadı tatilciye yaradı

YILBAŞINDA Avrupa’da tur fiyatlarının geçen yılla aynı olduğunu vurgulayan Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, “Avrupa’daki krizin devam etmesi sebebiyle yabancı turizmciler zam yapmadı. Bu da Türk turistin Avrupa’ya talebini artırdı’’ dedi. Tekin yılbaşında Barcelona, Roma ve Prag turlarına ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kısa tatil için tercih Kartepe

TATİLCİLERİN, yılbaşı tatilini fırsat bilerek yoğunluk yaşanmasına neden olduklarını söyleyen Mika Tur Yurtiçi Kültür Turları Müdürü Tuğrul Tuna, “Uludağ ilk tercih edilen kayak merkezi. Kısa tatil isteyen tatilciler, hafta sonu 2 gün 1 gece konaklama için Kartepe’yi tercih ediyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!