Yılbaşı hediyesi göndermek yerine köy okulunu yeniledi

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşı hediyesi göndermek yerine köy okulunu yeniledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2010 00:00

Stroer Kentviz-yon yılbaşında müşterilerine ya da iş ortaklarına hediye gönder-mek yerine, Ağrı’da bir ilköğ-retim okulunun onarılmasını sağladı. 38 yıldır tadilat yapılmayan okulda, 102 öğrenci eğitim görüyor.

Haberin Devamı

DIŞ mekan reklam ve şehir mobilyası pazarlama şirketi Stroer Kentvizyon, yılbaşı geleneklerinden biri olan ‘hediye’yi bir sosyal sorumluluk kampanyasına çevirdi. Yılbaşında müşterilerine ya da iş ortaklarına hediye gönderme geleneğinden vazgeçen Ströer Kentvizyon, bu iş için ayırdığı bütçe ile Ağrı Murathan Köyü’nde bir ilköğretim okulunun onarılmasını sağladı. Ströer Kentvizyon Kurumsal İletişim Danışmanı Ayhan Tezcan, “2010’da yılbaşı hediyemiz Murathan Köyü İlköğretim Okulu oldu. Reklamverenlerimiz ve ajanslarımıza da ‘bu yılki hediyeniz’ diyerek okulun eski ve yeni görüntülerini göndereceğiz” dedi.
38 yıldır onarılmamış
Stroer Kentvizyon’un yönetim kurulunun bu yıl hediye göndermek yerine okul onarma kararı aldığını belirten Ayhan Tezcan, şunları söyledi: “Bu kararımızın sonrasında Ağrı Valiliği ile temas kurduk. Ağrı Valisi Ali Yerlikaya’dan destek aldık. Ağrı Vali Yardımcısı Bahadır Güneş ile bir kaç tane okul dolaştık. Bunların içinde Murathan Köyü İlköğretim Okulu’na karar verdik. Çünkü okul 1972’de yapılmış ve o günden bu yana hiç el değmemiş. Murathan Köyü, ağrı merkeze 10-12 kilometre uzaklıkta bulunan, 75 hanelik bir köy. Okulda 102 öğrenci, 2.5 sınıfta eğitim görüyor. Yarım sınıf diyorum çünkü, müdür odasını sınıf yapmışlar. Burada 1’inci sınıflar eğitim görüyor. Diğer iki sınıfta da 2-3 ve 4-5 sınıfları birarada eğitim alıyor. Öğretmen lojmanını da anaokulu haline getirmişler. Bu nedenlerden dolayı o okulu seçtik. Valilik de onay verdi.”
Tuvalet depo oldu
Okulun onarılması için İstanbul’da bir ekip oluşturduklarını ve 38 günlük bir çalışmayla onarım yaptıklarını ifade eden Tezcan, şöyle konuştu: “Okulda yalnızca 4 duvar bıraktık. Okul binası, ana okulu ve tuvaletler çatısından cephesine, bayrak direğinden isim panosuna yenilendi. Okuldan yaklaşık 50 metre uzakta içinde suyu olmayan tuvaletlerin yerine okulun yanına şebeke suyunun da bağlandığı yeni bir tuvalet binası inşa edildi. Eski tuvalet yıkılarak depoya dönüştürüldü. Okul çevresine düzenleme yapıldı. Bunun için 28 kamyon mıcır döküldü. Planladığımız bütçeden fazlasını harcadık.”

Haberin Devamı

500 okulun 450’sine tadilat gerekiyor

Haberin Devamı

AYHAN Tezcan, Ağrı Valiliği’nden aldıkları bilgilere göre, ilde bulunan 500’ün üzerinde okulun, 450 adedinin tadilattan geçirilmesi gerektiğini söyledi. Tezcan, “Biz proje için başvurduğumuzda Valilik’ten yeni okul yapılmasına yönelik ihtiyaç olmadığını, asıl ihtiyaç duyulanın mevcut okulların tadilatı olduğu söyledi. Biz zaten tadilat düşünüyorduk, Valilik defalarca doğru birşey yaptığımızı ifade etti” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!