YFI coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Yearn.finance ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

YFI coin nedir Hangi borsalardan alınır Yearn.finance ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 03:23

Günümüzde yatırımcıların birbirinden farklı yatırım metotları bulunmaktadır. Özellikle de bitcoin dünyasında kullanıcıların en iyi faiz oranlarına sahip olmalarını sağlayacak araçlar bulunmaktadır. Yearn Finance da bunlardan bir tanesidir. YFI coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Yearn.finance ne zaman çıktı? Ne iş yapar tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

YFI, sanal para dünyasında en iyi faiz oranlarının elde edilmesi için kullanılmaktadır. Özellikle borç verme ve likidite protokolleri arasında dolaştırılan deFİ ürünü olarak bilinmektedir.

YFI Coin Nedir?

DeFİ alanında kullanılan tüm ürünlerin birbirinden farklı özellikleri bulunmaktadır. Özellikle Yearn Finance olarak da bilinen YFI günümüzde kripto para piyasasının en büyük ilk 20 kripto para projesinden biri olmuş durumdadır. Yearn Finance aslında merkezi olmayan bir finans uygulaması olarak bilinmektedir. Blockhain sisteminde çalışan finansal uygulamaların ekosistemine DeFİ denilmektedir. Başlarda Andre Cronje'nin hobi projesi olduğu düşünülen Yearn Finance sonraki yıllarda bunun da ötesine geçti. Yatırımcıların göz bebeği haline gelen YFI hızla yeni kullanıcılara hitap etmektedir. Başlarda değersiz olarak nitelendirilen Yearn Finance oldukça ön plana çıktı.

Haberin Devamı

Hangi Borsalardan Alınır?

Teknolojinin gelişimi ile birlikte hızlı para kazanmanın da birbirinden farklı yöntemleri ortaya çıkmaya başladı. Yearn Finance denilen YFI'ye de ilgi her geçen gün artmaya başladı. Dileyen kişiler Yearn Finance bulunan havuzlara likidite sağlarlar. Bu sayede YFI kazanılabilir. Ayrıca Yearn Finance borsalar aracılığıyla da satın alınabilir. Günümüzde çok sayıda borsada YFI listelenmektedir. Özellikle Binance aracılığı ile yüksek oranda YFI alınabiliyor. Yearn Finance genel olarak OKex, Huobi, Gate.io ve FTX gibi borsalarda da listelenmektedir. Henüz Türk borsasında yer almayan Yearn Finance'ın yakın zamanda Coinbase Pro alanında da işlem görmeye başlanacağı düşünülüyor.

Yearn.Finance Ne Zaman Çıktı?

Yaratıcısı Güney Afrikalı Blockhain yazılımcısı Andre Cronje olan YFI günümüzde çok fazla talep görmektedir. Başlarda Andre Cronje'nin hobi projesi olarak anılan Yearn Finance daha sonra hızla ana akım içerisine girdi. Yönetim protokolü token olan Yearn Finance yüksek getirilere sahiptir. Bitcoin ağının 3 Ocak 2009 yılı itibari ile hayata geçirildiği bilinmektedir.

Ne İş Yapar?

Yearn Finance protokolünün yönetimi tokendir. Bu protokolde kararlar da token aracılığı ile yapılan oylamalar ile alınmaktadır. Genellikle token sahibi olan kişiler protokolde yer alacak değişiklikler için oy kullanırlar. Bu sayede demokratik bir ortam da sağlanmış olur. Yearn Finance tokenleri havuzlarına sağlanmış olan likidite karşılık ödül olarak kazanılmaktadır. Yearn Finance konusunda bilinçli davranmak ve doğru adımlar atmak da oldukça önem taşımaktadır.

Haberin Devamı

Yearn Finance Fiyat Patlamasını Nedeni Nedir?

Yearn Finance konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmak gerekmektedir. Yearn Finance'ın ortaya çıkması ile birlikte havuzlarda bulunan yüksek getiriler sayesinde protokol de hızlı bir şekilde popülerleşti. Bunun yanı sıra özellikle USDC, TUSD, CRV, DAI ve USDT havuzlarında Yearn Finance neredeyse yüzde 37'ye varan yıllık faizleri getirmektedir. Bu durumda ise YFI'ya olan talep gittikçe artıyor. Artışın yanı sıra YFI tokenin sınırlı arzı nedeniyle fiyatları ise 40 bin doları aşmaktadır. Bunun en önemli nedeni de yalnızca 30 bin tane YFI olmasıdır. YFI miktarı bitcoinde olduğu gibi 18 milyon 500 bin olsaydı Yearn Finance fiyatı da 58 dolar olabilirdi. O nedenle Yearn Finance fiyatının patlaması dikkate alınmalıdır.

Haberin Devamı

Yearn Finance piyasaya girmesinin ardından hızlı bir şekilde yükselişe geçmiştir. Temmuz ayı itibari ile yaklaşık 70 kat artış gösteren YFI'nın asıl amacı token'in oylamalarda kullanılmasıydı. YFI'nın diğer tüm kripto paralar gibi kullanılmaya yönelik olmadığı da ortaya konulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!