Yeşil ofis diploması almaya hak kazandı

Güncelleme Tarihi:

Yeşil ofis diploması almaya hak kazandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 07:00

YEMEKSEPETİ, merkez binası Yemeksepeti Park’ta uygulamaya koyduğu çevreci dönüşümle, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) “Yeşil Ofis Diploması”nı almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Sürdürülebilir bir dünya için hayata geçirdiği çalışmalar kapsamında WWF-Türkiye’nin Yeşil Ofis Programı çerçevesinde “Yeşil Ofis Diploması”nı almaya hak kazanan Yemeksepeti, Yemeksepeti Park’ta kurduğu atık yönetim sistemiyle de kısa süre önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Sıfır Atık Belgesi aldı. Şirket çalışanlarının katkılarıyla gerçekleştirilen çevreci uygulamalar kapsamında, 2.005 kg atık kâğıt geri dönüştürülerek 361 kg sera gazı salımı engellendi ve 8.129 kWh enerji tasarrufu sağlandı.

PLASTİK KULLANIMI AZALDI

Çalışanlarla gerçekleştirilen paylaşım gününde, 1.600 kg elektronik atık ve 36 kg pil atığı TÜBİSAD ve TAP aracılığıyla Darüşşafakalı çocukların eğitim giderlerine destek olacak şekilde geri dönüştürüldü. Bir yıl süren çalışmaların sonucunda, Yemeksepeti Park’ta bir yıl öncenin verilerine göre yüzde 44’ten fazla plastik atık, yüzde 163’ten fazla kâğıt atık geri dönüştürüldü. Program kapsamında tanımlanan otomasyon sistemiyle, diğer yıllara kıyasla yüzde 16 daha az elektrik, yüzde 26 daha az doğalgaz tüketildi. Ofiste çalışanlara verilen cam termoslar sayesinde önceki yıl verilerine gore plastik kullanımında yüzde 50, pet şişe kullanımında ise yüzde 70 tasarruf sağlandı. 2023 yılında yüzde 22 daha az kâğıt satın alınması da dikkat çekti.

Haberin Devamı

YÜZDE 30 SU TASARRUFU

Yemeksepeti çalışanları ayrıca kullan-at kâğıt bardaklar yerine porselen kupalar kullanmaya başladı. Yemeksepeti Park’ta IREC sertifikası alınarak enerjinin tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edildi. Su tüketimini azaltmak için musluk başlarına perlatörler takıldı ve bu sayede yüzde 30’luk su tasarrufu hedeflendi. Otomasyon sistemiyle enerji kullanımı takip edilebildi ve yüzde 16 daha az elektrik, yüzde 26 daha az doğalgaz tüketildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!