Yeşil kalkınma fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Yeşil kalkınma fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2021 07:00

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Paris Anlaşması’na taraf olmak sadece bir imza altına almak olmayacak. Tüm sektörlerimizde, tarımımızı, turizmimizi, sanayimizi, sürdürülebilir, döngüsel ekonomi çerçevesinde birçok yatırımlarımızı hayata geçireceğimiz adımlar atacağız” dedi.

Haberin Devamı

Kurum, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) Taraflar Konferansı’na (COP26) hazırlık amacıyla İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen PreCOP26 zirvesi kapsamındaki Bakanlar Toplantısı’na katıldı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanması beklenen Paris İklim Anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin Ek1 listesinde yer alması nedeniyle iklim finansmanına erişim noktasında bir haksızlığın söz konusu olduğunu dile getiren Kurum, şöyle konuştu: “Yapmış olduğumuz bu diplomasi trafiğiyle de yapılan müzakerelerle de bugün çok iyi bir noktaya geldik ve hem finansmana erişim noktasında hem de ülkemizin yeşil kalkınması çerçevesinde çok büyük fırsatlar var. Yeni bir kalkınma süreci tüm dünyada başlayacaktır.

Haberin Devamı

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu kalkınmada yerimizi alacağız. Bütün sektörler adına bunun bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.” Gelinen süreçte 2053 yılında net sıfır emisyona erişilecek adımları da atacaklarını belirten Bakan Kurum, “Paris Anlaşması’na taraf olma sürecini Meclisimizin onayına gönderdik, inşallah ekim ayında Gazi Meclisimiz Paris Anlaşması’na taraf olma sürecini tamamlayacaktır” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!