‘Yerli üretim artıyor, cari açık düşüyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Yerli üretim artıyor, cari açık düşüyor’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2019 08:30

Son dönemlerde enerji alanında yapılan yatırımlar artarken, yerli enerji tüketimi de aynı oranda yükseliyor.

Haberin Devamı

Bunu rakamlarla ortaya koyan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin enerji üretimine ilişkin verileri dün Twitter’da açıkladı. Albayrak, yerli kaynaklarla yapılan enerji üretiminin rekor kırdığını belirterek, “Milli Enerji ve Maden Politikası ile atılan adımlar meyvelerini veriyor. Yerli kaynaklardan enerji üretimi rekor kırarken, cari açığımızın düşmesine büyük katkı sağlıyor. Tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi. Bakan Albayrak, mesajında bir de “Yerli üretim artıyor, cari açık düşüyor” isimli grafik paylaştı. Grafik de şu bilgilere yer verildi:

Enerji üretiminde Milli Enerji Hamlesi meyvelerini yerli kaynaklı elektrik üretimindeki artış ile gösteriyor, yerli üretimdeki artış ile cari açık düşüyor.

2017 yılı ocak-aralık döneminde yerli kaynaklı elektrik üretimi 135.2 milyar (kWh) iken, bu rakam 2018 yılının aynı döneminde 150.9 milyar (kWh) oldu. Yerlilik payındaki artış yüzde 4.17’ye çıktı.

Haberin Devamı

Elektrik üretiminde yerlilik payı 2019 yılında da artmaya devam ediyor.

Ocak 2018’te yerli kaynak elektrik üretimi 11.8 milyar (kWh) iken, bu rakam 2019 yılı aynı döneminde 15.5 milyara (kWh) çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!