Yerli turist erken rezervasyonu öğrenmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Yerli turist erken rezervasyonu öğrenmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2010 00:00

Türkiye'de yerli turistlerin yabancı ziyaretçilere göre daha pahalı tatil yaptığı yılların artık geride kaldığını ifade eden Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, "Yerli turistler ucuz tatilin erken rezervasyondan geçtiğini anlamaya başladılar" dedi.

Haberin Devamı

2010 yılı değerlendirme toplantısında konuşan Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, bu yılı yüzde 18 büyüme ile kapatacaklarını belirtirken gelecek yıl için de umutlu konuştu.

Turizm sektörünün Türkiye'den daha hızlı büyüyeceğini belirten Ersoy, "Kriz döneminde gördük ki, insanların turizm harcmalarından vazgeçmiyor. Sadece tatil sürelerini kısalttılar. Kriz öncesi 7 gün tatil yapanlar bu dönemde 5-6 gün tatil yaptılar. Tatil sürelerinin kısalmasına rağmen yılda birden fazla tatil yapan yerli turist sayısında da bir artış söz konusu" dedi.

Turizm harcamalarının yerli turistler için lüks harcama olmaktan çıkarak bir ihtiyaç haline dönüşmeye başladığını ifade eden Ersoy, "Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'ye yabancı ziyaretçilerin yerli turistlerden daha ucuza tatil yaptığından şikayet edilirdi. Artık yerli turistlerimiz ucuz tatil yapmanın yolunun erken rezervasyondan geçtiğini öğrenmeye başladılar. Erken rezervasyonla daha ucuz tatil yapma fırsatı yakalayan vatadaşlarımız böylece yılda birkaç kez tatil yapmaya başladılar. Biz de bu değişimle birlikte 2010 yılında 180 bin olan erken rezervasyon ile tatile giden kişi sayısını 2011 yılında 220 bin kişiye çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

"2011 YILINDA 500 BİN MİSAFİR SAYISINI AŞACAĞIZ"

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, 2010 yılının tamamında, misafir sayısında yüzde 18, ciroda ise yüzde 30’luk bir artış beklediğini açıkladı. 2009’da 401 bin kişiye hizmet veren firmanın, bu yıl, ilk 11 ayda 465 bin kişiye ulaştığını belirten Ersoy, yılsonuna kadar 475 bin misafire ulaşılmasının hedeflendiğini, 2011’de de 520 bin misafire hizmet verilmesinin amaçlandığını vurguladı.

ETSTUR NEOPLAN'I TERCİH ETTİ

/images/100/0x0/55ea3996f018fbb8f872743e
Misafirlerin daha da artan oranda daha kaliteli hizmet, daha üstün ulaşım koşulları talep ettiklerini belirten Ersoy, bu amaçla otobüs filosunu yenileyerek 20. yılda 20 yeniotobüs ile hizmet vereceklerini belirtti. Yeni otobüslerin yenilenmesi için MAN ile anlaştıklarını söyleyen Ersoy, “Etstur’u kurduğumuz zaman Neoplan otobüslerle hizmet veriyorduk. Misafirlerimiz de Neoplan otobüslerinden oldukça memnundu. Zaman içinde artan iş hacmimiz nedeniyle, o zamanlar Türkiye’de sınırlı sayıda Neoplan otobüs bulunduğu için başka bir markayla çalışmak durumunda kaldık. Ancak MAN firmasının Neoplan markasını satın alması ile birlikte, Türkiye’de bu araçlar kuvvetli bir altyapıya sahip oldular. Böylece misafirlerimiz 10 yıl aradan sonra, “İyilerin En İyisi Tasarım Ödülü”ne sahip Neoplan otobüslerle tekrar seyahat etme ayrıcalığına kavuşacaklar.”

Haberin Devamı

ETSTUR'UN REFERANSI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş CEO'su K. Tuncay Bekiroğlu Etstur’un kendilerini tercih etmesiyle ilgili şunları aktardı:  “Turizm sektörü bizim önem verdiğimiz bir alan. Bu sektörde Etstur’un referansı bizim için çok önemli… Onların bu öncülüğü, bizim sektördeki konumumuzu daha da sağlamlaştıracak. Etstur’a en doğru hizmeti sunabilmek için çok özen gösterdik. Onların ihtiyaçlarına en uygun çözümleri hazırladık ve işbirliğimizin uzun yıllara yayılmasını hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!