Yerli fintek Colendi İngiliz SETL’ı aldı

Güncelleme Tarihi:

Yerli fintek Colendi İngiliz SETL’ı aldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2022 07:00

Türkiye’nin en büyük sermayeli finansal teknoloji şirketlerinden biri olan Colendi, İngiltere’de stratejik bir satın almaya imza attı.

Haberin Devamı

Colendi; merkez bankaları, saklama ve ödeme kurumları ile yaptığı yüksek profilli çalışmaları ile tanınan, Londra merkezli, dünyanın önde gelen kurumsal ve regüle platformlar için blockchain temelli ödeme ve mutabakat sistemleri sağlayıcısı şirketlerinden olan SETL’ın tamamını satın aldı. Satın almayla birlikte büyümesini güçlenerek sürdüren Colendi, 100 milyon aktif finansal kullanıcıya hizmet veren dünyanın en büyük finans teknoloji şirketlerinden ve bölgedeki sayılı unicorn’dan biri olmayı hedefliyor.

Colendi, 2021 yılında Seri A yatırım turunda, 120 milyon dolar değerleme üzerinden 38 milyon dolarlık yatırım alarak değerlemesini 158 milyon dolara taşımıştı. Seri A yatırım turunda, Re-Pie, Finberg, Startupfon Fund, Longbow Capital Partners, Thomas M. Fitzgerald, Mehmet Sepil, Hasan Aslanoba, Kamani Family Ofice Fund gibi üst düzey yerli ve yabancı yatırımcılardan yatırım almayı başaran Colendi, 2022’nin ikinci yarısında da Seri B Yatırım turuna başladı. Colendi Global CEO’su Bülent Tekmen, satın alma hakkında şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“SETL’ın yüzde 100’ünü satın aldık. SETL ekibinin tamamı Colendi’ye katıldı ve görevlerine devam ediyorlar. SETL ile birlikte bu dünyayı Web3 ile entegre etmek ve 100 milyon kullanıcıya ulaşmak üzere teknolojik işbirliği yaratıyoruz. Bu şekilde hem Londra’da bir merkeze, hem iyi bir mühendislik gücüne, hem de gerçek anlamda dünyadaki ‘mutabakat sistemine’ entegrasyona sahip oluyoruz. Ayrıca Fintech dünyası içinde güçlü bir teknoloji ile kendimize yeni bir oyun alanı açıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!