‘Yenikanlı, delikanlı’ya 958 milyarlık haciz şoku

Güncelleme Tarihi:

‘Yenikanlı, delikanlı’ya 958 milyarlık haciz şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yaşarbank, bir zamanlar DYP'de Tansu Çiller'in sağ kolu olan DTP Tekirdağ milletvekili Hasan Peker'in sahibi olduğu Uncular Besin Sanayii şirketi hakkında 958 milyar liralık haciz kararı aldırdı. Peker'in Halkbank'a da 15 milyon dolar (4.1 trilyon lira) borcu olduğu belirtiliyor.

Tansu Çiller'in sağ koluyken DYP yönetimine ağır eleştirilerde bulunarak istifa edip DTP'ye geçen 'Yenikanlı delikanlı' lakaplı Tekirdağ milletvekili Hasan Peker yüklü bir haciz şokuyla sarsıldı. Peker ve akrabalarının sahibi oldukları Uncular Besin Sanayii ve Ticaret A.Ş. hakkında Yaşarbank'a kredi borçları yüzünden tam 958 milyar liralık haciz kararı alındı.

İstanbul 9'uncu Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuruyu alacaklı Yaşarbank'ın avukatı Caner Özer yaptı. İhtiyati haciz istemli başvuruda borçlular Uncular Besin Sanayii ve Ticaret A.Ş., İsmail-Fuat Peker Holding A.Ş., Ümit Çınar, Hasan Peker, Raif Peker, Adile Peker, Asuman Peker şeklinde sıralandı. Yaşarbank avukatı, Çorlu Şubesi müşterisi davalı şirkete imzalanan genel kredi sözleşmesi doğrultusunda kredi açıldığını, diğer şirket ve Hasan Peker'in de aralarında bulunduğu borçluların kefil olduklarını belirtti.

BORCU 4 TRİLYON

Kredi alacaklarının vadesi geldiğinde ödenmemesi üzerine 6 Ağustos 1998 günü Çorlu 3'üncü Noteri kanalıyla borçlulara ihtar çektiklerini fakat sonuç alamadıklarını bildiren banka avukatı toplam 958 milyar 211 milyon 98 bin 75 liralık alacaklarının tahsili için haciz isteminde bulundu. Avukat Özer borçluların mal kaçırabilecekleri ve alacaklarının tehlikeye düşeceği iddiasında da bulundu.

Mahkeme istem doğrultusunda Hasan Peker ve akrabalarıyla iki şirketin menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki alacakları için ihtiyati haciz kararı aldı.

Sahibi olduğu Uncular Holding A.Ş.'nin Halkbank'a 15 milyon dolar (4.1 trilyon lira) borcu olduğu bilinen Peker sağ kolu olduğu Tansu Çiller'e ağır eleştirilerde bulunarak istifa etmiş, 12 Aralık 1998 günü DTP'ye geçmişti. Peker bir dergide yayınlanan röportajda Çiller'i istifa tehdidinde bulunan milletvekillerini bakan yapmakla suçlamıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!