Yeni yerlere gireceğiz

Güncelleme Tarihi:

Yeni yerlere gireceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2010 10:51

Kör fotoğrafçılar Projesi’nde sponsor olarak yerini aldığını duyuran Prontotour, bu kapsamda karanlıkta yaptığı yemekte 2010 yılı değerlendirme ve 2011 yılı planlarını basına açıkladı.

Haberin Devamı

Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, dünyayı bizden daha iyi algılayan insanların projesinde yer almanın gerçekten büyük bir mutluluk olduğunu ve onların dünyayı fotoğraflarken yanlarında olmanın,  sergi zamanında bu fotoğrafları görmenin büyük heyecan yarattığını belirtti.
 
Bu projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını açıklayan Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “karanlıkta güven duymak büyük önem taşıyor. Aslında gezilerimiz sırasında insanlar bizlere duydukları güvenle yola çıkıyorlar. Bu anlamda projeye sponsor olurken bize duyulan güveni sergilemek istedik. Güven duygusunun ne kadar önemli olduğunu karanlıkta bir kez daha anladık. Toplantımızı bu ortamda yapmak istedik çünkü bizlere duyulan güvenle tam 17 yılımızı doldurduk.” dedi.
 
2010 değerlendirmesinde mutlu ve 2011’de gerçekleştirecekleri projelerin başarısı konusunda umutlu olduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:
 
“2010 yılının ilk 9 ayı içerisinde %69 büyürken; Makedonya, Lübnan gibi yeni destinasyonlara 8.000’i aşkın kişi taşıdık. 2011 yılında da yeni projeler ve destinasyonlarla, Türk insanının turizm alanında beğeni ve tercihlerini şekillendirmeyi, Türkiye’deki tatil trendlerini belirleme konusundaki iddiamızı sürdürüyoruz. 2011 yılında Sri Lanka, Baltık ülkeleri gibi yeni destinasyonlara gideceğiz. Hedefimiz  2011 yılında yurtdışına 60.000 kişiyi paket turlarımız ile seyahat ettirebilmek.
 
Ömür uzadığı için bundan sonraki dönemlerde insanların en önemli konusu; can sıkıntısını gidermek olacaktır. Bundan dolayı hobiler büyük önem kazanacak. Dolayısıyla, Prontotour olarak artık hobilerinizi sadece Türkiye’de değil dünyanın her yanında yapma özgürlüğü sunuyoruz. Ve bunun ilk çalışması olarak Süha Derbent’le Foto Safari turlarımızı başlatıyoruz.”

Haberin Devamı

Kör Fotoğrafçılar Projesi, bir yandan görmenin iktidarı karşısında görme biçimlerini sorgularken, öte yandan toplumun “Körlük” konusundaki önyargılarını yıkmaya çalışıyor. Doğuştan, tamamen görme engelli 100 kişinin Polaroid makinelerle İstanbul’u fotoğraflayacağı ve Türkiye’nin önde gelen 200 edebiyatçısı, düşünürü, gazetecisinin bu fotoğraflar üzerine metinler yazacağı proje, İstanbul’a Bakıyorum Gözlerim Kapalı başlığıyla 2011 yılında sergilenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!