‘Yeni Sabancı’yı yaratacağız’

Güncelleme Tarihi:

‘Yeni Sabancı’yı yaratacağız’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 22:35

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen “Dünya son dönemlerin en önemli değişimlerinden birini geçiriyor. Türkiye olarak bu değişimi kaçırmamamız gerekiyor. Biz de Sabancı olarak bu değişime ayak uydurmak ve öncüsü olmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SABANCI Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Göçmen Sabancı Holding’in 2017 hedeflerini açıkladı. Geçen mart ayında Sabancı Holding’in CEO’su olan Mehmet Göçmen, ilk basın toplantısında, ‘yeni neslin Sabancısı’ olmak için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Sanayide ve teknik birikimde Sabancı’nın öncü bir grup olduğunu dile getiren Göçmen, “Dünya son dönemlerin en önemli değişimlerinden birini geçiriyor. Türkiye olarak bu değişimi kaçırmamamız gerekiyor. Biz de Sabancı olarak bu değişime ayak uydurmak ve öncüsü olmak istiyoruz” dedi. 

Artık gençlerin hayata bakış açısının çok farklı olduğunun altını çizen Göçmen, “Türkiye’ çok genç bir nüfusa sahip. Hedefimiz yetenek yönetimini şirketin en üst noktalarına taşımak. Bunu yapmazsak gençlerin başka ülkelere gitme isteği artıyor. Yetenek giderse şirketler dar boğaza girer. İkinci dünya savaşında ABD ordusunun geliştirdiği yöntemler şu anda iş dünyasında kullanılıyor. Bunu değiştirmek gerekiyor. 3 yıla bu dönüşümü tamamlamak istiyoruz. Ancak değişim sürecek” dedi. 

Haberin Devamı

700 MİLYON DOLAR EK YATIRIM

DAHA önce Sabancı Holding’in 2017’de 4.5 milyar dolar yatırım yapacağının açıklandığını belirten Mehmet Göçmen, “Yatırımlarda bir değişiklik yok. 600 - 700 milyon dolar civarında bir ek yatırım daha yapacağız. Bu ek yatırım enerji alanında olacak. Gelecek gördüğümüz alanlarda yatırım yapabiliriz. Değer yaratmayacağını düşündüğümüz alanlardan da çıkabiliriz. Ancak şu anda bu yönde alınmış bir karar yok” ifadelerini kullandı. 

ELİMİZDE BÜYÜK BİR VERİ VAR

SABANCI Grubu’nun bir döviz riski olmadığını anlatan Mehmet Göçmen sözlerini şöyle sürdürdü: “Döviz fazlamız olduğunu bile söyleyebiliriz. 2017’de çift haneli büyüme bekliyoruz. Kâr beklentimiz ise yüzde 15 civarında. 60 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Elimizdeki müşteri bilgi birikimi ve big data olarak adlandırılan iş modellerinde son müşteriye dokunan işlerimiz oldu. Teknosa, Carrefoursa ve sigorta şirketimizi bunlara örnek. Ayrıca bir de grup bünyesinde Akbank var. 9 milyon adrese elektrik veriyoruz. Bu verileri de kullanmak için dönüşüm içindeyiz.” 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!