Yeni hedefim 2’nci fabrika

Güncelleme Tarihi:

Yeni hedefim 2’nci fabrika
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 20:13

1 milyar dolarlık yatırımla önce sedan sonra hatchback üyesi üretilmeye başlayan ‘Fiat Egea Ailesi’nin yıl sonuna doğru son üyesi olan Station Wagon da devreye girecek.

Haberin Devamı

Tofaş’ın Bursa fabrikası tüm Egea üyelerinin üretilmesiyle birlikte tarihinde ilk kez 400 bin adetlik tam kapasiteye ulaşacak. 3 vardiyanın etkisiyle günde 1200 adedin üzerinde üretim yapmaya başladıklarını anlatan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Bu da günde 60 araç daha fazla üretiyoruz demek oluyor. Sonuç olarak dakikada bir otomobil üretiyoruz. Günlük üretim adedimizi önce 1400 sonra 1500 adetin üzerine çıkmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

5 YILLIK BİR PLAN

Bu üretim artışıyla birlikte kapasiteyi dolduracak Tofaş, şimdi yeni fabrika için arayışlara başladı. Cengiz Eroldu, Tofaş’ın Bursa’daki yerinin dar olduğunu hep söylediklerini ifade ederek, “Nerede genişleteceğimiz üzerine çalışmalarımız var. 5 yıl sonra ne yapacağımızı düşünüyoruz. Bu zevkli bir problem. Önümdeki en önemli hedef ve meydan okumanın başında yeni fabrika var” dedi. Şu anda Egea ve Minicargo ailesi ile Linea’nın aynı platform üzerinde üretildiğini hatırlatan Eroldu, bu hatta 4’üncü bir model üretme fikirlerinin şu an için olmadığını da sözlerine ekledi.

Egea ile 1 yılda 100 bin adet ihraç ederek Tofaş’ın en yüksek model ihracatını yapacaklarını söyleyen Eroldu, şunları söyledi: “Egea model ailesiyle bir yılda en yüksek adette ihracatı yapacağız. Bu sene Tofaş olarak yaptığımız ihracatla sektörü ileri taşıyacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!