Yeni doğan bebekler e-bebek’i kriz yılında %30 büyüttü

Güncelleme Tarihi:

Yeni doğan bebekler e-bebek’i kriz yılında %30 büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 12:53

8 yıldan bu yana bebek ürünleri e-ticaret platformunu sahiplenen ve her yıl yaklaşık %50 oranında yenilenen ziyaretçileriyle Türkiye’nin en büyük anne-bebek ürünleri alışveriş sitesi haline gelen e-bebek, aylık ortalama 1,6 milyon kez tıklanarak büyük bir başarıya imza attı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük anne-bebek & aile yaşam platformu olan ve 2005 yılından bu yana perakende mağazacılık da yapan e-bebek , bünyesinde bebek.com ve Magic Park Bebek Yaşam Merkezi’ni de bulunduran, altıncı mağazasını Forum İstanbul’da açtı. Bugüne kadar 3 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyleyen e-bebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş İzmir ve Antalya’da mağaza açmayı planladıklarını açıkladı.

Ekonomik kriz döneminde %30 büyüdüklerine dikkat çeken Erdoğmuş, “Sektörde güvenli alışverişin adresi olduğumuz için 2009’da satışlarımız düşmedi ve 2 yeni mağaza açarak anne-babalarla buluştuk” dedi.

24 farklı kategoride 15.000 ürün seçeneğine sahip olan e-bebek.com’da en çok ilgi gören kategoriler ise Sağlık & Hijyen,  Beslenme ve Oto Koltuğu olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı

Eylül 2001’de bebek bakımında ihtiyaç duyulan her türlü ürünün en zahmetsiz şekilde, pratik ve uygun koşullarda temin edilmesine yönelik çözümü sunma düşüncesiyle kurulan; 2005 yılında ise İstanbul Kızıltoprak’ta ilk mağazasını açarak fiziki mağazacılığa geçiş yapan e-bebek, ayda ortalama 222 bin ziyaretçi tarafından 1,6 milyon kez tıklanıyor.

Bebek elbiseleri, oyuncaklar, beslenme ürünleri, mama sandalyesi ve yürüteç, oto koltuğu, bebek arabası, hijyen malzemeleri ve hamile kıyafetleri gibi bebeklerin her türlü ihtiyacını karşılayan e-bebek’in bebek ihtiyaçlarına yönelik Türkiye’nin en kapsamlı ürün portföyüyle ailelerin vazgeçilmez dostu olduğunu belirten e-bebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş, promosyonlar, kampanyalar, hediye çekleri ve kolay sipariş özellikleriyle keyifli bir alışveriş ortamı sunduklarını söyledi.

Ekonomik krizde herkes durdu, e-bebek büyüdü!

Ekonomik kriz ortamına rağmen satışlarını %30 artırdıklarını kaydeden Erdoğmuş, internet siparişi aracılığıyla 1 yılda ortalama 200.000’in üzerinde ürün sattıklarını vurguladı. Orbit Baby marka bebek arabası, dünyanın en iyi oto koltuğu Recaro, dünyanın en kaliteli ve fonksiyonel ebeveyn kontrollü bisikleti Smart Trike, Maclaren özel koleksiyon bebek arabası ve Mamas Papas marka sallanan atlar ve özel tasarım mama sandalyesinin Türkiye’de sadece e-bebek’te satıldığına dikkat çeken Erdoğmuş, “Tüm sektörlerin ekonomik krizden olumsuz etkilendiği bir dönemde, kampanya sayımızı artırarak tüketicilerimize ulaşmayı hedefledik. Kriz döneminde tüketicilerin uygun fiyatlı ürünlere yöneldiği düşüncesinden hareketle, biz de uygun fiyatlı ürünlere yöneldik. Bununla birlikte e-bebek olarak, her zaman her yerde ve herkeste olmayan ürünleri bünyemizde bulunduruyoruz.  Bu dönemde de bu konuda azami hassasiyet gösterdik ve her yerde olmayan ürünlere de yönelmeye çalıştık. Bu çabamızın sonucunu kriz yılında %30 büyüyerek aldık” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kriz döneminde Nisan ayında Doğuş Power Center içinde yer alan Maslak mağazasını, 17 Kasım’da da Forum İstanbul içinde yer alan Bayrampaşa mağazasını açtıklarını kaydeden Erdoğmuş, “Her iki mağaza için de ilgili alışveriş merkezleri bizimle irtibata geçerek mağaza teklifinde bulundular. Sektörde güvenli alışverişin adresi olduğumuz için 2009’da satışlarımız düşmedi. Geçen yıl 15 milyon TL olan ciromuzun 2009 yılında 20 milyon TL olarak gerçekleşmesini bekliyoruz.  2010 için ciro hedefimiz ise 30 milyon TL” dedi.

Tüketicilerin karşısına yeni logo ve baştan sona yenilenen siteyle çıkmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren e-bebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş, gelecek hedefleri ve büyüme planları ile ilgili olarak da şunları söyledi: “17 Kasım’da Forum İstanbul’da açtığımız yeni mağazamızla birlikte toplam 150 kişiye istihdam sağlıyoruz. Mevcut mağaza konseptimizle diğer illerde de büyümeye devam edeceğiz. İzmir ve Antalya’da da mağaza açmayı düşünüyoruz. Ayrıca, İstanbul’da  dünyanın en büyük bebek - çocuk ve oyuncak mağazası ile birlikte sürpriz bir yatırım projemiz de var. 2012’ye kadar bu projemizi gerçekleştirmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

Tüm dünyada 90’dan fazla ülkede üyeleri bulunduğunu belirten Erdoğmuş, e-bebek.com ve bebek.com’un yurt dışından en çok sırasıyla Almanya, ABD, İngiltere, Hollanda, Fransa, Belçika, İsviçre, Rusya ve Bulgaristan’dan ziyaret aldığını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!