‘Yeni Aziz Sancar’lar bu laboratuvarlarda yetişecek’

Güncelleme Tarihi:

‘Yeni Aziz Sancar’lar bu laboratuvarlarda yetişecek’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2024 07:00

İstanbul Arnavutköy’de bulunan ve ünü dünyaya ulaşan bilim insanımız Aziz Sancar’ın adını taşıyan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, Flokser Tekstil’in desteği ile tam donanımlı bir kütüphane ve kimya laboratuvarına kavuştu.

Haberin Devamı

Yapımı devam eden kimya laboratuvarı ise 2024 yılında faaliyete geçecek. Aziz Sancar Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen açılış törenine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentürk’ün katıldığı açılış töreninde, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasip Turhan, Arnavutköy Belediye Başkan Yrd. Kemal Aygenli, Flokser Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Rasim Tükek, Yönetim Kurulu Üyesi Aysim Tükek Ütebay’ın yanı sıra, İTO Meclis Başkan Vekili Mustafa Büyükdede, HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ, TESKOOP Başkanı Harun Tavukçuoğlu, çok sayıda işadamı, okul müdürü ve öğrenciler katıldı.

EĞİTİME DESTEk

Törende konuşan Flokser Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Rasim Tükek, “Ulu Önder Atatürk’ün ‘Her fabrika bir kaledir’ sözünden yola çıkarak, sanayimizi güçlendirmeye ve mesleki liselerimizde yetişen öğrencilerimize sağlayacağım staj ve iş imkanları ile ilerlemeye gayret edeceğiz” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!