Yenal Ansen'e bankacılık yasağı

Güncelleme Tarihi:

Yenal Ansene bankacılık yasağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2001 00:00


Çiğdem TOKER/ANKARA
Haberin Devamı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), başta eski genel müdür Yenal Ansen olmak üzere, Halkbank'ın dokuz eski yöneticisi hakkında bankacılık yapma yasağı getirdi. BDDK, 19 Haziran'da aldığı ve ‘‘gizli’’ tutttuğu bu kararı, Türkiye Bankalar Birliği'ne gönderdi. Bankalar Birliği de kararı Türkiye'de faaliyet gösteren bütün bankaların yönetimlerine duyurdu.

BDDK, Bankalar Kanunu hükümlerine göre aldığı bu kararda, haklarındaki yargılama süreci tamamlanıncaya kadar, dokuz yöneticinin ‘‘imza yetkisine sahip olarak bankalarda çalıştırılamayacağını’’ bildirdi. Bankalar Kanunu'na göre ‘‘hiçbir bankada, yönetim kurulu başkanı, üyesi, denetçi, genel müdür, genel müdür yardımcısı veya birinci ederecede imza yetkisini haiz görevli olarak çalıştırılamayacak’’ eski Halkbank Yöneticileri, şu isimlerden oluşuyor:

Yenal Ansen (eski Genel Müdür, yönetim kurulu başkanı), Hasan Özcan, Yücel Dirik,Ali İhsan Elgin (yönetim kurulu eski üyeleri), Osman Nuri (eski genel müdür yardımcısı), Barbaros Olcay (eski genel müdür yardımcısı), Muazzez Ela, (eski ticari krediler müdür), Muzaffer Tek (İstanbul eski Bölge müdürü, Karaköy Şubesi müdürü) Vecihi Koçer (Ankara eski bölge müdürü, Yenişehir Şubesi müdürü''

Halkbank'ın eski yöneticilerine, soruşturma ve davalardan dolayı bankacılık yapma yetkilerinin kaldırılmasının tarihi üç yıl öncesine dayanıyor. BDDK kurulmadan önce Hazine, başta Ansen olmak üzere, eski yöneticilerin pek çoğuna bankacılık yapma yasağı getirilmesi gerektiğini bildirmişti. Ancak o dönem, Halkbank'ın bağlı olduğu Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan'ın iznine tabi olan bu karar, Özkan'ın izin vermemesi nedeniyle uygulanamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!