Yavuz Sultan ismi kalacak

Güncelleme Tarihi:

Yavuz Sultan ismi kalacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 00:00

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Alevi kesiminin tepki gösterdiği 3. köprüye verilen Yavuz Sultan Selim adının değişmeyeceğini açıkladı.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Alevi kesiminin tepki gösterdiği 3. köprüye verilen Yavuz Sultan Selim adının değişmeyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Yıldırım, Gezi Parkı eylemlerini değerlendirirken de “Özeleştiri yapmak erdemliliktir. Özeleştiri yapalım ancak yapılacak işleri geciktirmeyelim, engellemeyelim” dedi. Yıldırım, Milona’da İbrahim Çeçen Holding ve Astaldi Grubu’nun 3. köprüye ilişkin bilgilendirme toplantısına katıldı. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Yıldırım, köprünün isminin değiştirileceği iddialarını, “Bizde tornistan olmaz, tornistan her zaman tehlikelidir” dedi. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

TARTIŞMALAR GEREKSİZ

Ne gerekçeyle değiştirilmesi isteniyor anlamış değilim. Fatih’in yarısı Yavuz Sultan Selim. İsim bugüne kadar çok yere verildi. Bire bir reaksiyon da hissetmedim. Bu tartışmalar gereksiz. Tarihimiz, doğrusuyla yanlışıyla bizim tarihimiz. Tarihimize takılır kalırsak ileriye bakmakta sıkıntı çekeriz. Kaldı ki tarih uzmanları da Yavuz Sultan Selim’in sistematik bir Alevi katliamı yaptığı iddialarını belgelerle çürütüyor. Tarihçilerden aldığım bilgi, iki Türk sultanının birbirine horozlanmasının sonucunda olan bir olaydır. İşi Alevi Sünni katliamına dönüştürmek abartılı bir şey. Gerçeklikle alakası yok.”

İstismar edenler var

Yıldırım Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak ise, “Halisane duygularla oraya gelip sesini duyurmak, çevre hassasiyetini toplumla paylaşmak isteyen bir topluluk; bir de maksatlı bir girişim, istismar edenler var. Polisle olan münasebetlerden dolayı biraz da aştı olay. Polis emir kuludur. Ne talimat verirseniz onu yapar. Polis, toplumsal olaylara karşı sabırlı olma eğitimi alıyor. Bunu bazı aşırı militanlaşmış aktivistler bildiği için fiili hareketle polisi harekete geçiremiyor, gidiyor kulağına en galiz küfürü ediyor. Ondan sonra adamın şalteri atıyor. Polisi çileden çıkarmak için sinir uçlarına dokunuyorlar. Şu da var, hukuk devletine yakışmayan her hareketin adil olarak incelenmesi, yargı tarafından gereğinin yapılması icap eder” yorumunu yapıyor.

Haberin Devamı

Özeleştiri erdemliktir

BU meselelerin peşinde olanların enine boyuna araştırıp sorumluluk duygusu içinde yaklaşmaları gerektiğini kaydeden Binali Yıldırım şunları söyledi: “Her şeyden özeleştiri yapmak erdemliliktir. Özeleştiri yapalım, ama yapılacak işleri de geciktirmeyelim. İletişim kanallarını daha iyi tutmak lazım. Bunların bağlantıları mutlaka belirlenecek, fotoğrafın bütünü görülecek. Benim vatandaşım bana her şeyi söyler; sert de söyler yumuşak da. Ama başka bir ülkenin benim projelerime karşı çıkması had bilmezliktir. Kişisel fikrini sohbetlerde söylersin ama devlet sesiyle söyledin mi münasebetsizlik olur. Yargı kararı da benim içime sinmedi. Yürütmeyi durdurma başlamış proje için yapılır.”

Haberin Devamı

Provokasyon yapan 20 IP belirlendi

SOSYAL medyanın kendi etik değerlerinin oluşturması gerektiğini söylyen Yıldırım “Oluşmazsa çok büyük mağduriyetlere sebep olur. İnsanları galeyana getirdiler. Bunu yapanlar 20 tane IP adresiyle ilgili, hepsi tespit edildi. O gün bütün kurumlara hacker saldırısı oldu. TİB sabaha kadar çalıştı. Bu işi yasal düzenlemelerle tamamen çözmek mümkün değil. Bunun sivil toplum inisiyatifleriyle şekilde desteklenmesi lazım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!