Yatırıma devam

Güncelleme Tarihi:

Yatırıma devam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 20:24

EVYAP, Artaş ve İnvest adi ortaklığıyla Evyap’ın eski fabrika arazisinde inşa edilen Vadistanbul Projesi’nin ofis binaları ve 760 metrelik caddeye sahip alışveriş merkezinden oluşan ikinci etabı (Vadistanbul Bulvar) 2017 Mart’ında açılıyor.

Haberin Devamı

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “15 Temmuz hain saldırısından sonra ülke olarak daha çok çalışmamız lazım. Hainlere en iyi cevap daha çok yatırım. Burada 300 bin metrekare ofis, 125 bin metrekare mağaza alanı var, yola devam” dedi.

40 BİN KİŞİLİK ŞEHİR

Toplam 1.3 milyon metrekarelik inşaat alanıyla Türkiye’nin en büyük ‘karma projelerinden’ olan Vadistanbul’un yeni şehrin cazibe merkezi olacağını söyleyen Çetinsaya, “Yaklaşık 40 bin kişilik bir yaşam merkezi oluşuyor. 10 bin kişilik de sürekli istihdam sağlanacak. Proje çevresindeki alt ve üst geçitleri, kavşak ve ‘havaray’ı da toplam 100 milyon liralık yatırımla biz yapıyoruz” dedi. Evyap Yönetim Kurulu Bekir Kılıç ise, “Biz sanayici bir grubuz ve bu projeden kazandığımızla sanayide yeni yatırımlar yapıyoruz. 2012’de 2 bin 650 kişi olan istihdamımız şu anda 5 bin kişiyi aştı” dedi. İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar da, 2017 sonuna doğru Vadistanbul’un üç etabı da tamamlanmış olacağını belirtti.

Haberin Devamı

TEK AĞAÇ KESMEDİK

Projenin mimarlığını üstlenen İki Design Group Başkanı Murat Kader, sanayi için kullanılan bir alanın şehre kazandırıldığını belirterek, “Doğaya yakınlığımızı çok iyi değerlendirdik. Hiç ağaç kesmedik. Bir ağaç kesmemek için binaların açılarını bile değiştirdik” dedi. Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş da, “Burası yeşil alandan değil, literatürdeki adıyla ‘kahverengi’ alandan şehre kazandırıldı. Büyükdere Caddesi’ndeki ofislerin ve alışverişin buraya doğru akışını hep birlikte göreceğiz. Alışveriş merkezimizde 280 mağaza olacak. Evet şu anda kurlarda hızlı yükseliş var, ama biz Türkiye’de ne krizler gördük. Kiralamalarda ‘kazan-kazan’ esasına göre yeni yöntemler geliştiriyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!