Yatırım yapmaktan vazgeçemeyiz

Güncelleme Tarihi:

Yatırım yapmaktan vazgeçemeyiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 11:21

Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, “Yatırım yapmak yatırımcının kanına işlemiştir. Bundan vazgeçemeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Hüseyin Özdilek, Antalya'nın Kepez ilçesinde 50 milyon dolar harcayarak yaptırılan Özdilekpark Antalya Alışveriş Merkezi'nin açılışından önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Girişimci olarak, istihdam yaratmak, gayri safi milli hasılanın artmasına katkıda bulunmanın ve devlete vergi vermenin “boyunlarının borcu” olduğunu belirten Özdilek, şunları kaydetti:

“Yatırım yapmak biz girişimcilerin boynumuzun borcu. İmkanlarımız ve sağlığımız yettiğince yatırımlara devam edeceğiz. Çünkü ülkemize güveniyoruz. Ülkemizin GSMH”sı artması lazım. Bizim gelişmiş ülkelerdeki insanlardan hiç bir noksan tarafımız yok. Tek dikkat edeceğimiz şey organizasyon, planlama, optimal üretim ve pazarlamadır. Yabancı sermayeyi büyük bir zevkle ve büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz, kucaklıyoruz. Ama ulusal sermaye de dersini çalışacak. Ulusal sermaye olarak Özdilek'de bunu yapmaktan büyük kıvanç duyuyoruz.”

Haberin Devamı

Küresel krizin etkisinin devam ettiğine dikkati çeken Özdilek, ülkede meydana gelen geçmiş krizlerin, Türkiye'nin kendi iç yapısındaki olumsuzluklardan kaynaklandığını ifade etti. Şu andaki krizin, dünyadan kaynaklanan kriz olduğunu belirten özdilek, “Biz bu krizlere alışığız. Gönül ister ki hiç kriz olmasın. Hiç işsiz insan kalmasın. Herkes iş sahibi olsun. Beş yıldızlı otellerin de müşterilerle dolup taşmasını istiyorum. Bunun olabilmesi için hepimiz dersimizi iyi çalışmalıyız, altyapımızı iyi değerlendirmeliyiz, insan kaynağına önem vermeliyiz. Bu da eğitimle olur. Meslek liselerinin Türkiye'de artması lazım. Ne kadar meslek lisesi artarsa o kadar bilgili insan ve dil bilen insan artar. Daha önümüzde çok yol var” diye konuştu.

KRİZ VAR

Küresel krize rağmen şirketlerin zarar etmediğini anlatan Özdilek, Özdilek'in de zarar etmediğini, aksine para kazandığını kaydetti. Para kazanırken, bir yandan şirket borçlarını ödediklerini, bir yandan da yatırıma devam ettiklerini anlatan Özdilek, İstanbul Levent'teki yatırıma da gelecek yıl başlayacaklarını bildirdi.
Antalya'ya yatırım yapmalarının nedenini de açıklayan Özdilek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Antalya bir marka şehir. Almanya'da Frankfurt'ta hava alanında Antalya yazar. Ankara, İzmir ya da Bursa yazmaz. 12 milyar dolar turizmden geliri var. O zaman böyle bir şehrin, turistik olan bir şehirde altyapısının da oluşması lazım. Özdilek yatırımı Antalya'nın altyapısınının oluşmasına katkıda bulunmak için yapmıştır. Çünkü o şehre gittiğimizde turist alışveriş yapar. Turistin alışveriş yapacağı yerler olması lazım. Nüfusu yüzde 12 artan bir şehrin böyle alışveriş merkezlerine şiddetle ihtiyacı vardır. Biz de o boşluğu dolduruyoruz. 50 milyon dolar yatırım yaptık ve yatırı 15 ay içinde tamamladık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!