YASED’in yeni başkanı İzzet Karaca oldu

Güncelleme Tarihi:

YASED’in yeni başkanı İzzet Karaca oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2011 10:26

Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED’ in yeni başkanı Unilever Türkiye CEO’su İzzet Karaca oldu.

Haberin Devamı

2 yıl boyunca YASED Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak olan İzzet Karaca, görevine resmi olarak başladı.

İki yıldır YASED Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Piraye Antika’nın aday olmadığı seçim sonucunda, 15 kişilik Yönetim Kurulu’nda sekiz isim değişmezken, yedi yeni isim eklendi. Listeye yeni giren isimler ise şöyle:

İzzet Karaca, (Unilever Sanayi ve Ticaret Türk A.Ş.) Bülent Adanır, (Akbank T.A.Ş. ) Güldem Berkman, (Novartis Sağlık Gıda ve Tarım Ürün. San. ve Tic. A.Ş.) Akın Kozanoğlu, (Ergo Grubu Holding A.Ş.) Galya Molinas, (Coca-Cola Meşrubat Paz. Dan. San. ve Tic. A.Ş.) Can Suphi, (BP Petrolleri A.Ş.) ve Serpil Timuray. (Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. )

Gerçekleşen seçimle ilgili konuşan YASED Başkanı İzzet Karaca “YASED Türkiye’nin en büyük 200 uluslararası yatırımcısını bünyesinde barındıran ve bugüne kadar çok önemli hizmetler vermiş bir dernek. Böylesine önemli bir derneğin yönetim kurulu başkanlığına gelmekten çok heyecanlı ve mutluyum. Çok güçlü bir yönetim kurulumuz var, birlikte hem Türkiye’nin daha ileri gitmesi hem de yatırım ve çalışma ortamının iyileştirilmesi için çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

İZZET KARACA KİMDİR?

İzzet Karaca 1954 yılında İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden 1977 yılında mezun olduktan sonra 1985 yılına kadar Koç Holding AR-GE Bölümünde Proje Müdürü olarak çalıştı. 1985-88 yıllarında Otosan Sistem-organizasyon Departman Müdürü olarak görev yaptı.

1988-91 yılları arasında Unilever Almanya International Audit Grup Müdürlüğünü sürdürdü. 1991 yılında 6 ay boyunca Portekiz ve Belçika’da 2 ayrı Lever Europe projesinde çalıştı. 1991-1994 yılları arasında Lever Europe Kişisel Bakım Ürünleri Logistik Müdürlüğü, Lever Almanya Lojistik ve Ticaret Müdürlüğü ve Mannheim Fabrikası Ticaret Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

1994-97 arasında Algida Türkiye Ticaret Direktörlüğüne atandı. İlk genel müdürlüğünü 97-98 yıllarında Unilever Baltıklar’da yaptıktan sonra, 98-02 yılları arasında Algida Türkiye Genel Müdürü olarak kariyerine devam etti.

Haberin Devamı

2002 yılından beri Unilever Türkiye CEO’luğunu sürdüren Karaca, 2009 yılından itibaren de bu görevine ilaveten bölgedeki 12 ülkeden sorumlu başkan yardımcısı olarak Unilever Asya, Afrika ve Doğu Avrupa Bölgesi Yönetim Kurulunda görev yapmaya başladı. Karaca, aynı zamanda Unilever’in küresel başkan yardımcılarından oluşan CEO Forum’u üyesi…

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!