Yardım yarışı sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Yardım yarışı sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

COCA COLA: Cola Türkiye Bölgesi Genel Müdürü Alan Renne, Emirdağ mevkiinde kurulu bulunan çadırkentin bitişiğinde Coca Cola firması tarafından 8 kişilik 100 adet, 4 kişilik 400 adet olmak üzere toplam 500 adet çadırkent kuracaklarını söyledi. Renne, ayrıca deperemzedeler için ayırdıkları 1 milyon dolar ödeneğe yeni ilaveler yapabileceklerini bildirdi.

KOÇ: Koç Grubu, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne uzun süre enkaz altında kaldıklarından böbrekleri çalışmayan yaralılar için hayati önem taşıyan dializ makinesi bağışladı.

MOPAK: MOPAK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Molay, depremzede çocukları için MOPAK Endüstri Meslek Lisesi'nde 25 öğrencilik kontenjan ayrıldığını söyledi. 17 Ağustos'da Marmara'da meydana gelen deprem felaketinde zarara uğrayan vatandaşlara yardım amacıyla düzenlenen 15 milyarlık çeki, İzmir Valisi Kemal Nehrozoğlu'na teslim eden Molay, depremzedeye yardıma devam edeceklerini söyledi.

MESA MESKEN: 38 elemanı şu anda deprem bölgesinde çalışan Mesa, ayrıca otobüs, kamyon, inşaat malzemeleri gibi çok sayıda ekipman ve yiyecek giyecek malzemesini de bölgeye ulaştırdı.

ERICSSON: Ericsson, deprem bölgesinde bulunan kişilerin yakınları ile iletişim kurabilmeleri için ‘‘Ericsson İletişim Hattı’’nı kurdu.

BAYINDIR SAĞLIK: Ankara'daki Bayındır Hastanesi'nde kan bağışı kampanyası başlatan, Bayındır Sağlık Sistemleri, 3 ambulans, 20 doktor, 20 hemşire ve 10 sağlık personelinden oluşan tıbbi ekibini de bölgeye gönderdi.

VAILLANT: Alman ısıtma firması, deprem bölgelerindeki kriz masalarının belirlediği ihtiyaç malzemelerini karşılamak üzere 100 bin mark tutarında bir fon ayırdı. Şirketin merkezinde kurulan yardım masası da tespit edilen ihtiyaçları bilgisayar ağı ile üye ve bayilerine bildirerek, katkı toplayacak.

BURGER KING: 24 Ağustos-24 Eylül tarihleri arasında satın alınan her mönünün 100 bin lirasını depremzedelere yardım için Kızılay'a bağışlayacak.

İHLAS SİGORTA: İhlas Hayat Sigorta depremzedelere 10 milyar lira yardım yaptı. Ayrıca şirketin personeli kendi aralarında 514 milyon lira toplayıp depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere gıda ve yardım malzemeleri alarak bölgeye yolladı.

BAUHAUS: Merkezi Almanya'da olan Bauhaus firması da yaralı depremzedeler için 1 ton kan plazması yardımında bulundu. Firmaya ait özel bir uçakla kan plazmalarını getiren Bauhaus Türkiye Genel Müdürü Erol Yelmer, Kızılay'ın kendilerinden kan plazması istediğini belirterek, yardımların süreceğini kaydetti. Almanya'dan getirilen kan plazmaları Atatürk Havalimanı'nda Sağlık Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.

JOHNNİE WALKER: İskoç viski üreticisi Johnnie Walker, depremin ilk günü AKUT'a 10 bin paundluk (yaklaşık 7 milyar lira) yardımda bulunduğunu açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, afet bölgesinde çadırkentlerin kurulmasına yardım edileceği de bildirildi.

İDAŞ: Şirketin, deprem bölgesine katlanır yataklı somya, yorgan, nevresim, çarşaf, yastık kılıfı gibi eşyalardan oluşan 2 bin 500 takımlık yardım paketi gönderdiği açıklandı. Şirkette çalışanların topladıkları paralarla birlikte, 100 milyara yakın yardımın bölgeye gönderildiği belirtilen açıklamada. yurt dışı ilişkiler aracılığıyla çadırkent kurma çalışmasının da sürdüğü bildirildi.

FİNAL DERSANESİ: Hafta içi gruplarında Bakırköy ve Kadıköy şubelerinde 30'a öğrenci olmak üzere toplam 60 depremzede öğrenciye burs vereceğini açıkladı. İlgilenenler, 0.212 543 71 71 ve 0.216 330 46 46 numaralı telefonlara başvurabilecekler.

ACIBADEM HASTANESİ: Değirmendere'de depremin ertesi günü sahra hastanesi kuran Acıbadem Hastanesi'nden yapılan açıklamada, 5 bin kişiye sağlık hizmeti verildiği bildirildi. Açıklamada, Değirmendere ve çevre köylerinde salgın hastalığa karşı aşılama programının sürdüğü duyuruldu.

SODEXHO: Sodexho'nun Acil Durum Ekibi SADE'nin depremin ilk gününden beri Yalova, Bursa, Adapazarı, Körfez, Derince ve Avcılar'da 10 bini aşkın sıcak ve soğuk yemek servisi yaptığı bildirildi.

BP: 14 bin 100 kilo yangın söndürme malzemesi.

PCM: 4 bin 550 kilo beton kesme aparatı.

FORD-OTOSAN: 60 kilo iletişim malzemesi

ÇUKUROVA: 2 bin 762 kilo kırma makinesi

ANKARA ÇELİK: 667 kilo hava yastığı

BORUSAN: 24 bin 345 kilo iş makinesi aksamı

ADİL HALAÇ: 2 beton kırma makinesi, 1 demir kesme makinesi, 1 jeneratör



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!