Yardım için para göndermek yerine Fener tahvili alın bankalara faiz ödemeyelim

Güncelleme Tarihi:

Yardım için para göndermek yerine Fener tahvili alın bankalara faiz ödemeyelim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2012 00:00

Ceyhun KUBURLU-Esra Sahici- Şike operasyonuyla birlikte Fenerbahçe taraftarının kulübe manevi olduğu kadar maddi anlamda da destekte bulunmak istediğini belirten Fenerbahçe Sportif A.Ş. Genel Müdürü Engin Dumanlı, “Taraftardan sürekli mesaj alıyoruz. ‘Kulüp için ne yapabilirim’ diye soruyorlar. Hatta zarfa para koyup kulübe gönderen taraftarımız var. Biz tahvil ihracımızla banka borçlarımızı kapatacağız. Bankaya faiz ödeyeceğimize taraftarımıza faiz ödeyelim” dedi.

Haberin Devamı

Fırsat sunmak istedik
Engin Dumanlı, camianın yaşadığı zorlu sürecin bu tahvil ihracına pozitif etkisinin olacağını düşündüklerini anlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz de yatırımcıya bir fırsat sunmak istedik. Bugün biz tahvil ihraç etmekle ekstra bir yükümlülükle karşı karşıya kalmayacağız. Biz geniş bir camiayız. Bankadan borçlandığınızda en uzun 1 yıl vade ile borçlanabiliyorsunuz ama şu anda biz 2 yıllık finansman imkanına kavuşuyoruz. Tahvil ihracından elde ettiğimiz kaynağın TL kredilere göre daha ucuz. Taraftarın ilgisinin yüksek olmasını bekliyoruz.”

Güçlü olmanız gerekiyor 
Tahvil ihracanın zor bir süreç olduğunu anlatan Fenerbahçe Asbaşkan Murat Özaydınlı, şöyle konuştu: “Bu ilki gerçekleştirmekten dolayı gururluyuz. Tahvil çıkarmanız için çok güçlü olmanız lazım. Belli kurullardan onay almanız lazım. Bilançonuzun güçlü olması lazım. Gelirlerinizin giderlerinizin dengeli olması lazım. Bütün onayları aldık. Bize yardımcı olan kuruluşlara da özellikle teşekkür etmek istiyorum.”

Yüzde 10’luk stopaj
Fenerbahçe tahvilinin avantajlarına değinen Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Bakırhan, şunları söyledi: “Mevduatla karşılaştırırsak, stopajı daha düşük. Yüzde 10’luk bir stopaj söz konusu. Devlet tahvili ile karşılaştırdığımızda ise Fenerbahçe tahviline 1000 lira yatırım yapmış birisi 2’nci yılın sonunda 222 liralık bir faiz kazancı elde ederken, aynı dönemde aynı tutarı bir devlet tahviline yatırırsa sadece 168 lira bir para kazanmış olacak. Aradaki fark kadar Fenerbahçe tahvillerinin getirisi olacak. Getiri, stopaj ve vergi avantajımız var. Değişken faiz olması aşırı dalgalanmaya karşı yatırımcıyı koruyan bir durum.”

Haberin Devamı

45 milyon Euro başlangıç fiyatı Demirören ile para konuşmadık

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’le TFF seçimlerinden önce görüştüklerini açıklayan Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı, şu değerlendirmeyi yaptı: “Federasyon seçimi tamamlandı, umarım Türk futbolu için hayırlı olur. Demirören’le görüşmede para konuşulmadı. Demirören, ‘CAS UEFA’ya açtığınız davayı geri çekin, 45 milyon Euro’yu Türkiye Futbol Federasyonu olarak biz karşılayalım’ gibi bir teklif sunmadı. Biz 45 milyon Euro’luk dava açtık. Ancak bu sadece başlangıç fiyatı olarak belirlenmiş bir rakam. Sadece Şampiyonlar Ligi gelirini kaybetmedik. Şampiyonlar Ligi’nde oynasak önemli oyuncularımızı kaybetmezdik, daha çok stat, TV, lisanslı ürün satışı gerçekleştirirdik. Emenike’yi 10 milyon Euro’ya sattık. Bugün Chelsea Emenike’ye 25 milyon Euro veriyor.”

Haberin Devamı

Manchester’dan sonra dünyada 2’nci tahvil ihracını biz yapıyoruz

FENERBAHÇE, Manchester United’dan sonra tahvil ihracı yapan ikinci kulüp olacağını açıklayan Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Bakırhan, şu bilgileri sıraladı:
İhraç edilecek tahvil tutarı 50 milyon TL ile başlayacak.
Talep yoğunluğuna bağlı olarak 100 milyon TL’ye kadar çıkılacak.
Vadesi 2 yıl olacak. Şubatın 29’unda başlayacak ve 1-2 Mart tarihlerinde talep toplayacağız.
Ardından şirketle beraber değerlendirip, nasıl bir sonuca ulaşacağımızı hep birlikte göreceğiz.
Değişken faizli, 3’er ayda bir faiz ödemeli tahvil olacak.
Gösterge tahvil faizinin üzerine 3 veya 3.5, ek getiri imkanı sağlanacak.
3’er ayda bir nakit ödemeleri olacak.
100 TL ve katları talepte bulunmak mümkün olacak.

Haberin Devamı

50 milyon dolar banka borcu ödedik

ŞİKE operasyonu-nun başladığı günden beri yoğun mesai harcadıklarını anlatan Fenerbahçe Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, şu değerlendirmeyi yaptı: “Kulübün gelirleri artıyor. Biz 3 Temmuz tarihinden bu yana bankalara 50 milyon dolar borç ödedik. Bankalara olan borcumuz 110 milyon dolardan az. Ekonomik faaliyetlerimizde aksama yok. ”

Kapalı gişe oynuyoruz stadyum geliri rekora koşuyor

FENERBAHÇE’nin bu sezon Avrupa kupalarında mücadele edememesine rağmen stat gelirlerinde rekora koştuğunu anlatan Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, şu bilgileri verdi: “Bu sezon her maçı kapalı gişe oynuyoruz. Maç başı ortalama izleyicimiz 2010-2011 sezonuna göre daha yüksek. Maç trafiği daha az olmasına rağmen play-off maçlarıyla sezon sonunda stadyum gelirlerinde rekor kıracağımızı düşünüyorum. Yıllık ortalama 40 milyon dolarlık gelirimiz var. Bu rakam bu yıl biraz daha fazla olacaktır. Sezon sonunda ise kulübün bütçesi 225 milyon doları bulacak. Lig bitince gelirimizi önemli ölçüde artırmış olacağız. Hedefimiz bir sonraki dönemlerde Avrupa Para Ligi’ne tekrar girmek.”

Haberin Devamı

Koç: Yediğimiz dayağa rağmen değerimiz 3 büyükten fazla

CNBC-e’ye konuşan Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, kulübün nakit akışıyla diğer rakiplere göre çok önde olduğunu açıklayarak, şu değerlendirmeyi yaptı: “3 Temmuz 2011’den beri yediğimiz dayağa rağmen piyasa değerimiz üç büyük kulübün toplamından fazla. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in çok büyük katkılar yapabileceğine inanıyorum. Futbol ayrıştırma unsuru oldu. 3 Temmuz’dan sonra bu sıkıntılar daha da derinleşti. Buradaki olumlu havayı sağlamak en başta TFF’nin gücüyle olabilecek bir olay. Hepimiz önce vatan dersek, aynı gemide olduğumuzu varsayarsak, birçok problemi de aşabiliriz. Yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Olacağını da tahmin ediyorum. Fenerbahçe 3 Temmuz’dan beri acı çekiyor. Bu sürece ve Fenerbahçe’ye yaşatılanlara objektif gözle bakanların da canı yanıyor. Tüm taraftarlarımıza yapacakları fedakarlık için teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir duruş ve bağlılık gösterdiler. Onlar olmasaydı biz buralara kadar gelemezdik.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!