Yaratıcılığın Davos'u İstanbul olacak

Güncelleme Tarihi:

Yaratıcılığın Davosu İstanbul olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2013 16:17

Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen; Türkiye'nin ilk yaratıcılık yarışması “Kristal Elma” bu yıl 25’inci kez sektör temsilcileri ile buluşmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alper Üner düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmasında, son yıllarda reklamcılık sektöründe yaşanan gelişmelere paralel olarak, Kristal Elma’nın da bir yenilenmeyi hak ettiğine dikkat çekti.

 Üner “Türkiye ekonomisinde son dönemde yaşanan istikrar ve büyümeye paralel olarak, pazarlama iletişimi sektörünün yaratıcı ajanslarından, outdoor mecraya, reklam vereninden dijitaline, tüm tarafları ile yaklaşık 3,5 milyar USD büyüklüğüne ulaşan bir ekosisteme dönüştüğünü görüyoruz. Bu gelişen pasta içinde bugün 25 bin olan reklam veren marka sayısınınsa kısa sürede 40 bine yükselmesini sektör olarak hedeflemekteyiz. Bu hedefimizi gerçekleştirebilmek için de 25.Kristal Elma’nın ana temasını ‘Fark Yaratmak’ olarak belirledik. Bu vesile ile Türkiye’yi yaratıcılık alanında bir çekim merkezi haline getirme amacındayız. Sürecin ilk adımı olarak da; İstanbul’u Yaratıcılığın Davos’u ilan ediyoruz. Bu kapsamda; Kristal Elma’nın 25’inci yılında, onu tek gecelik bir ödül formatından çıkararak,tüm paydaşların etkileşim halinde olacağı, en büyük sermayemiz gençlerimize de yatırım yapan 4 günlük bir festivale dönüştürme kararı aldık, adını da ‘25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’ olarak belirledik. dedi

Konuşmasında bu yıl 25’inci kez sahiplerini bulacak Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri hakkında da bilgi veren Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alper Üner, jüri başkanını  açıkladı. Üner, “25’inci yılında Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri’nin jüri başkanını da belirledik.  Sektörümüzün duayenlerinden sevgili Ali Taran’a teklifimizi götürdük. Kendisi de jüri başkanlığı görevini severek kabul ettiğini bizimle paylaştı. 25.Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri jüri başkanımız; Ali Taran oldu” şeklinde konuştu.

Bu yıl 25. kez sahiplerini bulacak olan Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri ise festivalin 2’inci ve 3’üncü günleri olan 26 ve 27 Eylül tarihlerinde sahiplerini bulacak.  25. Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri Yarışması için başvuru tarihleri Mayıs ayı içinde açıklanacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!