Yarar: Gelişmeler tesadüfi değil

Güncelleme Tarihi:

Yarar: Gelişmeler tesadüfi değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hakkında Kızılcahamam'da yaptığı konuşma nedeniyle Ankara DGM tarafından dava açılan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erol Yarar, suçlamaları reddetti. Yaraür, yaklaşık bir ay önce MÜSİAD üyesi bazı işadamlarının gözaltına alınması ve DGM'nin son soruşturmasının tesadüfi olmadığını savundu.

MÜSİAD Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Yarar, dava konusu olan ‘‘istiklal mücadelesi’’ sözleriyle, ‘‘Demokratik sistem içinde İstiklal mücadelesi’’ görüşünü savunduğunu söyledi. Yarar bir soru üzerine, istiklal mücadelesinin demokrasi karşıtlarını muhatap aldığını söylerken, ‘‘Gerekirse kafasını değiştirmeyenlerin kafasını koparmak gerek’’ sözlerini sarfettiği şeklindeki iddiaya ise şu yanıtı verdi: ‘‘Bizim sekiz yıllık icraatlarımızın kafa değiştirmeye mi, kafa koparmaya mı yönelik olduğunu kamuoyu biliyor. Kelime oyunlarına değil sekiz yıllık MÜSİAD'ın icraatlarına bakılsın. İstiklal mücadelesi sözlerimi de birkaç kere kullandım. Hala da aynı görüşteyim. Bundan kastımız demokratik sistem içinde demokrasi karşıtlarına karşı istiklal mücedelesidir’’

Yarar, MÜSİAD'ın kapatılması halinde yeni bir dernek kurmak gibi düşüncelerinin olmadığını da vurgalayarak, ‘‘MÜSİAD'ın kapatılması sadece bizlere MÜSİAD üyelerine değil Türkiye'ye de zarar verir. O nedenle bizim ve memleketini sevenlerin görevi MÜSİAD'ın kapatılmaması için destek olmaktır. İddialar sadece bir gazete haberine ve haberi yazan muhabirin ifadesine dayanmaktadır’’ dedi. Yarar, şunları söyledi:

Savcılığın iddianemesinde yeralan halkı din ve mezhep farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığı tahrik etme unsuru konuşmamda hangi din için yapılmış? Halkın yüzde 99'unun müslüman olduğu bir ülkede hangi din için ayrım yapmışım? Bu vesile ile faşist İtalya döneminden alınan TCK 312'nci maddesinin değiştirilmesi konusunda bütün parlamentoyu göreve çağırıyorum. Bu madde nedeniyle bugüne kadar yargılanan sanatçı, yazar, düşünür ve siyaset adamları listesine işadamlarının da eklenmesi büyük bir ayıptır. Yurtdışındaki saygınlığımaza gölge düşürmektedir.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!