Yalıtım kredisi devreye girdi

Güncelleme Tarihi:

Yalıtım kredisi devreye girdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2022 07:00

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut başına 50 bin Türk lirasına kadar 60 ay vadeli ve 0.99 faiz oranlı finansman sağlayan ‘Konutlarda Isı Yalıtım Projesi’nin başladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ‘Konutlarda Isı Yalıtım Projesi’ni hayata geçirdik. Konut başına 50 bin Türk lirasına kadar 60 ay vadeli ve 0.99 faiz oranlı finansman imkanı Ziraat Katılım, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından kullandırılacak olup, vatandaşlarımız bugünden itibaren bu imkandan yararlanmaya başlayabilecektir.

Yalıtım kredisi devreye girdi

Projeye katkılarından dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a teşekkür ederim” dedi. Bakan Nebati paylaşımında projenin detaylarına ilişkin infografiğe de yer verdi. Buna göre kredinin yüzde 60’ı yalıtım sözleşmesinin ibrazıyla, kalan yüzde 40’ı da proje tamamlanıp enerji kimlik belgesi alınmasıyla kullanılabilecek. Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılık oranının yüzde 70 olması, yıllık enerji ithalatının 50-60 milyar doları bulması, doğalgazın üçte birinin konutlarda tüketilmesi, konutların yüzde 50’sinin yalıtımsız olması, bina ısı yalıtımıyla tasarruf potansiyelinin en az yüzde 35-45’e ulaşması ve sera gazı emisyonunun yüzde 10’unun konutlarda ısı kaynaklı gerçekleşmesi nedenleriyle ısı yalıtımı önem taşıyor.

BAKMADAN GEÇME!