Yalım Bey'in küçük oğlu İTO Meclisi'ne girdi

Güncelleme Tarihi:

Yalım Beyin küçük oğlu İTO Meclisine girdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

BİR süre önce büyük oğlu Salih Erez'i, İstanbul Sanayi Odası Meclis'ine sokan Yalım Erez, ikinci sürprizi dün İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) yaptı. Erez'in küçük oğlu Mert Erez, İTO Meslek Komitesi'ne Meclis Üyesi olarak seçildi.

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Meclis secimlerinde TOBB ve İTO'nun eski başkanı Yalım Erez 2'inci sürprizini de yaptı. Geçen ay İSO Meclisi'ne oğlu Salih Erez'i sokan Yalım Erez, İTO Meclisine de ikinci oğlu Mert Erez'i soktu. Mert Erez, Yaprak Tütün ve İhracatçıları Meslek Komitesi'nden Meclis üyesi olarak seçildi.

Mert Erez amcası Zekayi Erez ile birlikte oyunu kullandıktan sonra İTO Başkanı Mehmet Yıldırım'ın odasına çıktı. Burada oğlunu Meclis'e girdiği için tebrik eden Yalım Erez, ‘‘Oğlum artık İTO Meclisine emanet’’ dedi.

İTO Başkanı Mehmet Yıldım da Mert Erez'i tebrik ederken, ‘‘Bakın ben oğlumu sizinle tanıştırmıyorum, fakat Yalım Bey İTO'daki yerini oğluna emanet ediyor esprisini yaptı. Yıldırım'ın bu esprisi seçim kulislerine bomba gibi düştü. Çünkü Mert Erez'in herhangi bir nedenle Meclis üyeliği görevinden ayrılması durumunda İTO eski Başkanı Yalım Erez'in şirketini temsilen oğlu Erez'in yerine geçme şansı doğdu.

Bu olasılığı seçim kulislerinde tartışan Meclis üyeleri ise, ‘‘Yalım Bey yeni meclise girmedi ancak, istediği an oğlunun yerine girip TOBB delegesi olabilir ve TOBB Başkanılığına aday olma kozunu elinde tutar’’ yorumunu yaptılar.

KOLTUK ARTTI

İTO, dün seçim maratonunun ikinci raundunu tamamladı. İTO üyeleri seçimde 200 meclis üyesini belirlediler. Bundan önceki İTO Meclisi'nde 162 üye bulunurken bu dönem eklenen yeni meslek komiteleri nedeniyle üye sayısı 200'e çıktı. Şu anda meclise gelecek yeni üyeler için boş koltuğun bulunmaması üyeler arasında esprilere neden oldu.

İTO Başkanı Mehmet Yıldırım ise Mecliste 220 üyeye yetecek kadar koltuk bulunduğunu belirterek, ‘‘Meclis üye sayımız 200'e çıkıyor. Nisan ayında yeni binamıza taşınacağız, oradaki Meclis'in koltuk kapasitesi 400 dolayısıyla her üyemize yer var. Üstelik koltuklarımızın rengi TBMM gibi kırmızı değil’’ dedi.

Dün sabah 9'da başlayan oy verme işleminin ardından saat 10'da ilk açılan sandık 49'uncu meslek komitesinin sandığı oldu. Seçimin ilk saatlerinde Kamyon, Otomobil, Otobüs Yedek Parça Meslek Komitesi'nden Atilla Örsel ve Mustafa Kemal Özerman, meclis üyeliği kesinleşen ilk üyeler oldular. İlerleyen saatlerde açılan diğer sandıklarda ise, İTO Meclis Başkanı Atalay Şahinoğlu, Yılmaz Ulusoy, Behzat Mansuroğlu, Mustafa Kahraman, Gülümser Yıldırım, Hüseyin Mercan, Şemsettin Gökbayrak yeniden Meclis'e girmeyi başardılar Bu arada meslek komitesi seçimlerinin ardından yapılan itiraz sonucu, meslek komitesine girmeyi başaran MÜSİAD eski başkanı Erol Yarar da meclis üyeliği için yarıştı. MÜSİAD Başkanı Ali Bayramoğlu da meslek komitesi seçimlerinde bir oyun iptal edilmesiyle komiteye girme şansını elde edince Meclis üyeliği için aday oldu.

Bu arada geçtiğimiz hafta yapılan meslek komitesi seçimlerinde komiteye girmeyi başaramayan bazı üyeler ise değişik meslek komitelerinden meclise tekrar dönmeki için mücadele verdiler. Komite seçimlerini kaybeden İTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı Tuhafiye Meslek Komitesi'nden, Mustafa Kahraman da Tiftik, Yaprak, Keçi Kılı, Paçavra ve İhracatçıları Meslek Komitesi'nden tekrar seçilebilmek için mücadele verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!