Yalı konseptini Çeşme’ye taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Yalı konseptini Çeşme’ye taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2023 07:00

DAP Yapı İzmir’deki ikinci konut yatırımı için Çeşme’yi seçti. Denize sıfır projede, yerel mimariye uygun yalı ve yalı daireleri yer alacak. Çeşme projesi için uzun yıllar hazırlık yaptıklarını dile getiren DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İstanbul Boğazı ile özdeşleşen yalı konseptini Ege’ye taşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’da binlerce konuta imza atan DAP Yapı, ikinci adres olarak İzmir’i seçti. İlk projesini Bornova’da hayata geçiren ve teslim eden şirket, şimdi de Çeşme’de yeni yatırıma başladı. Yerel mimari ve tasarım geleneklerinden esinlenerek hayata geçirilen projede 4+1’den 6+1’e kadar farklı yalı seçenekleri bulunuyor. Üç cepheden denizi gören yalıların yanı sıra 1+1, 2+1 ve 3+1’den oluşan ve tamamı deniz manzarasına sahip yalı dairelerinin yer aldığı DAP Çeşme projesinde ön talep toplanıyor. Teslimler ise 24 ay sonra yapılacak.

DAP markasıyla üretilen her projede olduğu gibi Çeşme projesi için de uzun yıllar hazırlık yaptıklarını söyleyen DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Çeşme, Türkiye’nin en kıymetli tatil rotalarından biri. Bu projeyle; Çeşme’ye yakışan, Akdeniz çanağının en nitelikli projelerinden birini hayata geçiriyoruz. İstanbul Boğazı ile özdeşleşen yalı konseptini Ege’nin eşsiz maviliklerine taşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yalı konseptini Çeşme’ye taşıdı

MARİNAYA KOMŞU

Ziya Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Projenin tasarımında Akdeniz mimarisinin zarif çizgilerinden esinlendik. Bölgenin tarihi dokusu, kültürel zenginliği ve Akdeniz sahillerinin Avrupai lüks deneyimini, Çeşme’nin doğasıyla buluşturduk. Ulaşım anlamında İstanbul’a yakınlığıyla da öne çıkan DAP Çeşme, Çeşme Marina’nın hemen yanı başında olmasının yanı sıra tekneyle evinize ulaşım imkânı da sunuyor. Yeşilin, mavinin, denizin, rüzgârın ve güneşin uyumunu DAP Çeşme sakinleri için bir araya getirdik. Burada atılacak her adım, genç yaşlı demeden hem gelecek hem de mutluluk için iyi bir yatırım.”

Proje, Çeşme Marina’ya 2 kilometre, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 6 kilometre, Medicana Hastanesi’ne 8 kilometre, Alaçatı Çarşısı’na 12 kilometre ve Port Alaçatı Marina’ya ise 16 kilometre yakınlıkta konumlanıyor.

Yalı konseptini Çeşme’ye taşıdı

Haberin Devamı

PLAJ, OYUN ALANI VE YÜRÜYÜŞ YOLLARI...

-Yetişkinler ve çocuklar için hem spor hem de eğlence alanları planlandığı belirtirken şu bilgiler paylaşıldı: “DAP Çeşme’de çocuklar da unutulmadı. Denizin ve kumun tadını doyasıya çıkaracakları doğal plajın yanı sıra, arkadaşlarıyla bir araya gelecekleri oyun alanları, bahçeler, havuzlar, doğayla iç içe yürüyüş yolları sayesinde doğayı dokunarak keşfedecek, hem eğlenecek hem de doğanın kucağında sağlıkla büyüme şansı yakalamış olacak. Proje ayrıca rüzgâr sörfünden bisiklete, yeşillikler içinde yürüyüşten pilates ve yogaya, doğayla iç içe sağlıklı bir yaşam alternatifi sunuyor.”

12 AY YAŞAM İÇİN TASARLANDI

Haberin Devamı

-Projenin yazlık ev olarak değil, 12 ay boyunca yaşama uygun şekilde tasarlandığını belirten DAP Çeşme’nin mimarı Gökhan Avcıoğlu, şunları söyledi: “Bir yanı zengin tarih, gastronomi, mitoloji ve arkeoloji ile beslenen adası ve deniz kültürü, diğer yanı göz alıcı güzellikteki turkuaz suların hayat verdiği İzmir ve Ege’nin en prestijli lokasyonu Çeşme’nin dünyaca ünlü eşsiz plajlarına, göz alıcı kumsallarına, bunların ötesinde yeşil vadileri, dağları, ormanları ile zengin manzaralara sahip muhteşem koylarına kısacası hayatın keyifle aktığı her noktaya oldukça yakın bir yer. Proje, sahip olduğu farklı özelliklerdeki yapı tipolojisi içinde, Ege bölgesinin yerel mimari ve tasarım geleneklerinden esinlenen bir proje. Sahip olduğu teraslar, avlular ve havuzlar; konumlandırıldığı özel açıyla dış hayatla teması güçlendirirken, Ege’nin ve Çeşme’nin eşsiz doğasını içine alan kucaklayıcı bir dile sahip.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!