'Yağma davasında' emekli noter için de suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Yağma davasında emekli noter için de suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 10:04

İSTANBUL Kapalıçarşı’da yaşanan ve biri avukat 10 iş adamının, ‘nitelikli yağma’ suçlaması ile yargılanmasına neden olan olay ile ilgili emekli bir noter hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu anlaşıldı. Savcılığa yapılan suç duyurusuna göre, emekli noter Necla D. ve noter çalışanı Fatih Ö., yapmakla suçlanıyor.

Haberin Devamı

İŞYERİNİ BASTILAR
Aralarında Fayik Ö., Ali S., Cüneyt A., Uğur U. gibi Kapalıçarşı’da faaliyet gösteren isimlerin yanı sıra Avukat Murat Aksu’nun da olduğu 10 kişinin yargılanmasına neden olan olay 31 Ağustos 2012 gecesi yaşandı. Söz konusu isimler, Forex piyasasında değerlendirilmek üzere verdikleri paraların batması nedeni ile finansal danışmanlık şirketinin ortakları Z.A. ve H.Ö.’yü sorumlu tuttu. İşyeri kamera kayıtlarına göre çok sayıda kişi A. ve Ö.’nün işyerini bastı. Bu kişiler hakkında nitelikli yağma suçundan İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılırken, dönemin İstanbul 10. Noteri Necla D. ve noter çalışanı F. Ö. Hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu anlaşıldı. Yürütülen soruşturmaya ek olarak sunulan belgelerde Ensar A. ve Yaşar A.'den de şikâyet başvurusu yapıldığı anlaşıldı. 

Haberin Devamı

CUMARTESİ SABAHI NOTER GÖREVLİSİ GELDİ
Yapılan suç duyurusu başvurusu ve ifade tutanaklarına göre, 31 Ağustos Cuma gecesi geç saate kadar Z.A. ve H.Ö.’nün Beyazıt’taki işyerinde bulunan kişiler ertesi gün de bir araya geldi.

Z.A., Ensar A.’ın çağrısı ile A. Menkul Değerler şirketinin Kapalıçarşı’daki ofisine götürüldü. Z.A., anılan ofise gittiğinde ortağı H.A. ile karşılaşmayı beklerken Cuma gecesi ofisini basan kişileri karşısında buldu. Kısa süre sonra da H.A. getirildi. İkili, başlarında kalabalık bir grupla bekledikleri esnada noterin de geldiği belirtildi.

İMZALA YOKSA CESEDİN ÇIKAR
Suç duyurusuna göre, Z.A.’dan, önüne konulan noter vekaletnamelerini imzalaması istendi. Z. A.’nın, vekaletname örneğini okumak istediğini söylemesine karşın “İmzala bir an önce şunları yoksa cesedin çıkar” denildiği öne sürüldü. Savcılık başvuru dilekçesinde, Z.A. de hem kalabalık bir grubun başlarında

Yağma davasında emekli noter için de suç duyurusu

beklemesi hem de ortağının can güvenliğinden korktuğu gerekçesi ile önüne konulan evrakları imzaladığı belirtildi. Bu esnada Z.A.’ya çok sayıda senedin de imzalatıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

GERÇEYE AYKIRI BELGE HAZIRLANDI
Suç duyurusuna göre, imzalatılan noter vekaletnameleri ile sahip oldukları 4 gayrimenkul ve 2 otomobilin kısa sürede el değiştirdiği kaydedildi. Başvuru dilekçesinde, söz konusu vekaletnamelerin zorla imzalatıldığı, üstelik tüm bu işlemlerin cumartesi günü yapıldığı kaydedilerek dönemin İstanbul 10. Noteri Necla D. ve noter çalışanı Fatih. Ö. hakkında dava açılması istendi. Başvuru dilekçesinde, gerçeğe aykırı noter senedi düzenlendiği kaydedildi.


NOTERLİK BİNASI DIŞINDA HAZIRLANDI
Konu ile ilgili ifadesi alınan emekli noter Necla D. ise, yapılan işlemi ve şikayetçiyi hatırlayamadığını belirterek, hiç kimseden, baskı altındayken imza alınamayacağını kaydetti. Fatih Ö. ise ifadesinde, evrakların noterlik binası dışında imzalatıldığını kaydetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!