Yabancılar bankaların hisselerine oynuyor

Güncelleme Tarihi:

Yabancılar bankaların hisselerine oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) aralık ayında yabancı yatırımcıların gözdesi, banka kağıtları oldu. Ulusal Pazar'da yabancı yatırımcılar adına yapılan 808.6 milyon dolarlık işlem hacminin yüzde 30'dan fazlası, Yapı Kredi, Garanti Bankası, Akbank ve İş Bankası C hisselerinde gerçekleşti.

Yapı Kredi Bankası, 76.6 milyon dolarlık işlem hacmiyle, toplam içinde yüzde 9.48 payla birinci sırada yer aldı. Yabancıların alış ağırlıklı işlem yaptıkları Yapı Kredi'yi, 76.2 milyon dolarlık işlem hacmi ile Garanti Bankası izliyor. Yabancılar aralık ayında Garanti Bankası tahtasında satış ağırlıklı bir grafik çizerken, Akbank ve İş Bankası C kağıtlarında alış emirlerini yoğunlaştırdıkları gözlendi. Yabancıların 4 banka kağıdı üzerinde gerçekleştirdikleri işlem hacmi tutarı 246 milyon doları buldu.

KOÇ ŞİRKETLERİ REVAÇTA

Koç Holding 44.8 milyon dolarlık işlem hacmiyle bankaların arkasında yer alırken, kamu kağıtlarında Ereğli yabancıların ilgi odağı oldu. İlk 10 şirket arasında, Sabancı Holding ve Petrol Ofisi ile Koç Holding'in 2 iştiraki Migros ile Tofaş Otomobil Fabrikası da yer aldılar.

Söz konusu 10 şirketin kağıtları üzerinde yabancı yatırımcıların yaptığı alım satım tutarı 446.5 milyon doları, toplam işlem hacmi içindeki oranı da yüzde 55'i geçti.

Yabancı yatırımcılar adına yapılan işlemlerde, bazı hisseler üzerinde hiç alım veya satım yapılmadığı dikkat çekiyor.

Farklı Aralık ayında Ulusal Pazar'da yapılan işlem hacmi sıralamasına bakıldığında, Türk yatırımcıların tercihlerinin daha farklı olduğu ortaya çıkıyor. Doğan Holding hisseleri, 104 trilyon lira ile işlem hacminde ilk sırada yer aldı.

Doğan'ı 71.6 trilyon lira ile Çukurova Elektrik hisseleri, 55.2 trilyon lira ile Sabancı Holding, 46.2 trilyon lira ile Ereğli, 45.4 trilyon lira ile Tüpraş, 44.4 trilyon lira ile İş Bankası C, 35.6 trilyon lira ile Enka Holding, 31.6 trilyon lira ile Alcatel Teletaş, 30.7 trilyon lira ile Garanti Bankası ve 29.2 trilyon liralık işlem hacmiyle Petrol Ofisi hisseleri izliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!