Yabancı yatırımcı vergide şeffaflık istiyor

Güncelleme Tarihi:

Yabancı yatırımcı vergide şeffaflık istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2004 11:39

Avrupa Sanayicileri Yuvarlak Masası Genişleme Başkanı Burgmans, Türkiye'ye yabancı yatırımın artması için, iyi işleyen bir yasal düzenleme, kolaylaştırılmış bir gümrük sisteminin hayata geçirilmesi ile rekabetçi vergi oranı ve vergi uygulamalarında şeffaflık gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Unilever Dünya Başkanı ve Avrupa Sanayicileri Yuvarlak Masası (ERT) Genişleme ve Avrupa Sahası Çalışma Grubu Başkanı Antony Burgmans, Türkiye'nin AB üyeliğini her zaman desteklediklerini bildirdi.

Burgmans, Türkiye'nin tam üyeliğinin hem Türkiye hem de AB'nin refahına katkısının olacağını ifade ederken, tam üyelik gerçekleşmeden Türkiye'nin yapması gereken pek çok şey olduğunu, burada bulunmalarının nedeninin, Türkiye bunları gerçekleştirirken arkasında durmak olduğunu kaydetti.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME

Başbakan Erdoğan ile pozitif bir görüşme yaptıklarını yineleyen Burgmans, görüşmede Türkiye'ye yabancı sermaye çekilebilmesi için 3 noktanın altını çizdiklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Burgmans, bunları, iyi işleyen bir yasal sistem, etkin ve kolaylaştırılmış bir gümrük sisteminin hayata geçirilmesi ile vergi oran ve uygulamalarında şeffaflık olarak sıraladı.

Burgmans, doğrudan yabancı sermayenin bir ülkeye girişte vergi oranlarını gözönünde bulundurduğuna dikkati çekerken, örneğin bir yatırımcının önünde Polonya, Türkiye ve Çin seçeneği bulunduğunda vergi oranlarını gözönüne aldığını, dolayısıyla vergi oranlarının rekabetçi olmasının önem taşıdığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın bu önerileri dikkatle dinlediğini anlatan Burgmans, Erdoğan'ın bakanlarından bu 3 konuda rekabet gücünün artırılabilmesi için yollar aramalarını istediğini aktardı. Bu pozitif durumdan çok memnun olduklarını da dile getiren Burgmans, “Dolayısıyla geleceğe güvenle bakmalıyız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!