XVG coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Verge ne zaman çıktı? Ne iş yapar?

Güncelleme Tarihi:

XVG coin nedir Hangi borsalardan alınır Verge ne zaman çıktı Ne iş yapar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2022 03:07

Kripto para birimlerinde son zamanlarda yaşanan fiyat artışlarından sonra piyasa değeri sıralamasında da değişikliklerin olduğu dikkat çekiyor. Ama bu değişiklikler içinde son yıllarda en çok dikkat çekenler ise, Cardano (ADA), AVAX, Polkadot (DOT) ve XVG tokenleri arasında yaşanıyor. XVG coin nedir? Hangi borsalardan alınır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Son zamanlarda Bitcoin (BTC) dışında en fazla konuşulan üç kripto para biriminin Dogecoin (DOGE), Verge (XVG) Coinve AvalancheX (AVAX) ve Tron (TRX) olduğu söyleniyor.

XVG Coin Nedir?

Verge, orijinal Bitcoin (BTC) blok zincirini geliştiren verimli, hızlı, merkezi olmayan bir ödeme ağı sunmayı amaçlayan oldukça gizlilik odaklı bir kripto para birimi ve aynı zamanda da blok zinciridir. Verge Pay adı verilen anonimlik ağı ise, Tor'u gizli adreslere işlem gönderme ve cüzdanına entegre etme seçeneği sunma gibi ek pek çok gizlilik özelliklerini de içerir. Proje kendini topluluk odaklı bir token olarak tanımlıyor. Gönüllülere güveniyor ve her zaman da açık kaynak olmakla da gurur duyuyor.

XVG Coin Hangi Borsalardan Alınır?

XVG, Binance, Bittrex, HitBTC ve Huobi Global gibi pek çok borsadan kolaylıkla satın alınabilir. Euro ve ABD doları gibi itibari para birimleri Bitcoin ve Ether (ETH) gibi önemli kripto para birimleri Tether (USDT) ve stabilcoin ile kolaylıkla alınıp satılabilir.

Haberin Devamı

Verge Ne Zaman Çıktı?

Verge ilk defa 2014 yılının Ekim ayında Peercoin (PPC) çatalı Doge CoinDark olarak piyasaya sürüldü. 2016 Şubat ayında, kitlesel ve büyük pazarda daha kolay benimsedikleri için yeniden markalaşmak için kendisi ile aslında doğrudan bağlantısı olmayan Dogecoin'den (DOGE) ayırmak için Verge şeklinde yeniden adlandırıldı. Aynı zamanda bu proje artık Bitcoin kaynak koduna dayalı bir şekilde çalışıyor.

Verge, ağ güvenliğinde 20 yıldan fazla deneyime ve aynı zamanda da blockchain teknolojisinde yaklaşık on yıllık deneyime sahip olan bir geliştirici olarak da tanınan "Justin Vendetta" ya da "Sunerok" şeklinde de bilinen Justin Valo tarafından 2016 yılında piyasaya sürüldü. Valo ise, Bitcoin ile ilk defa 2011 yılında ilgilenmeye başladı, daha sonra 2013'ün son dönemlerinde piyasaya sürüldükten sonra Dogecoin'e dahil oldu. 2017 yılında Valo, gizlilik odaklı bir kripto para birimi olarak da bilinen Token Pay'in (TPAY) danışma kuruluna da atandı.

Verge Ne İş Yapar?

"Blackpaper" a göre Verge token, Bitcoin'in kurucusu olarak da bilinen Satoshi Nakamoto'nun merkezi de olmayan, güvensiz bir elektronik ödeme sistemi vizyonunu yerine getirmenin ve Bitcoin'de mevcut olandan daha çok gizlilik sağlamanın bir yolu olarak piyasay sürüldü. Verge, amaçladıkları bu hedefe kısa zaman içinde ulaşmak için bazı temel gizlilik özelliklerine güvenir. Verge Pay cüzdanına giden ve gelen tüm para trafiğini Tor ağı üzerinden otomatik bir şekilde yönlendirir ve trafiği de anonimleştirir. Aynı zamanda IP adreslerini de gizler. Aynı zamanda alıcıların, göndericilerin gizliliğini korumaya yardımcı olmak için de alıcılar için güvenilir eşler arası çapraz blok zinciri işlemlerini güçlendirmek ve tek seferlik cüzdan adreslerinin oluşturabileceği için atomik takaslar kullanabilmelerine imkan tanıyan çift anahtarlı gizli bir adresleme sunar.

Haberin Devamı

Verge'in piyasada dolaşımda olan toplam maksimum arzı ise, 16,5 milyar XVG ile sınırlandırıldı. Verge'e göre arz sınırı ise, her bir token değerinin daha düşük kalmasını sağlamak için bir yolu bilerek yüksektir ve kullanıcıların kesirli ödemelerden de kaçınmasına imkan tanır. Aynı zamanda, piyasaları manipüle etmek için herhangi bir kişinin çok sayıda XVG'nin kontrolünü ele geçirmesini de önemli ölçüde zorlaştırır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!