Wolfowitz Dünya Bankası Başkanlığı'na aday

Güncelleme Tarihi:

Wolfowitz Dünya Bankası Başkanlığına aday
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2005 10:14

İngiliz Financial Times gazetesi, Dünya Bankası başkanlığından ayrılacak James Wolfensohn'un yerine en güçlü adayın ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz olduğunu yazdı.

Haberin Devamı

Eski Endonezya Büyükelçisi Wolfowitz'in Irak savaşının baş aktörleri arasında bulunmasının Dünya Bankası başkanlığını tartışmalı hale getireceğini iddia eden gazete, bir yetkilinin bu konuda ”gelişmekte olan toplumlarda büyük bir tepki yaratır” şeklinde değerlendirdiğini de bildirdi.

Haberde, Paul Wolfowitz'i özellikle Beyaz Saray'ın desteklediği belirtilerek, ABD'nin aday listesindeki diğer öne çıkan isimlerin Eli Lilly ilaç şirketinin başkanı ve Amerikan hükümetinin AIDS'le mücadele biriminin başkan yardımcısı Randall Tobias, Hazine Bakanlığı'nın uluslararası işler şefi John Taylor ile Michigan Üniversitesi Rektörü Peter McPherson olduğu kaydedildi. Gazeteye göre, Taylor ile McPherson'un şansı yok.

Başkanlık görevine kurumun hissedarlarının karar verdiği, ancak her konuda ABD'nin büyük ağırlığının hissedildiği Dünya Bankası'nda, Avrupalıların Wolfowitz'in adaylığını veto edebilecekleri ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!