Vural: Telekom 2002'de yeniden yapılandırılacak

Güncelleme Tarihi:

Vural: Telekom 2002de yeniden yapılandırılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2002 15:23

Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Türk Telekom`un rekabete ve özelleştirmeye hazırlanması amacıyla yeniden yapılandırma çalışmalarının bu yıl bitirileceğini söyledi.

Vural, Bakanlığınca başlatılan ``Türkiye İçin Tek Yürek`` kampanyasını tanıtmak ve Bakanlığın 2002 yılı hedeflerini açıklamak amacıyla Türk Telekom Genel Müdürlüğü`nde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye`nin ve Türk insanının, sıkıntılı dönemleri, ancak yeni girişimler, destek ve moralle aşabileceğini belirten Vural, şöyle konuştu:

``Vizyonumuz, ulaşım ve iletişim hizmetlerinde mükemmelliği, rekabeti ve güvenliği esas alan politikalarla milli rekabet gücünün artırılmasını, demokrasinin gelişmesini, stratejik ulaşım ve iletişim koridorlarının oluşturulmasını sağlayarak iktisadi ve sosyal gelişmeyi hızlandıran bir Ulaştırma Bakanlığı olmaktır.

Misyonumuz ise hızlı, güvenli ve teknolojik yeniliklere sahip, rekabet ortamında entegre bir ulaşım sistemi ve sanayiini yönlendirerek milli menfaat ve güvenliği sağlayacak şekilde Türkiye`nin ulaşım ve iletişim altyapısını geliştirip vatandaşlarımızın hayat kalitesini artırarak Türkiye`ye hizmet etmektir. Güzel ülkemizi 21. yüzyılda lider ülke konumuna getirmek hepimizin arzusudur.

Türkiye`nin içinde bulunduğu sorunları çözme noktasında elbirliğiyle hareket etme inancını ve kararlılığını taşıyoruz. (Türkiye İçin Tek Yürek) kampanyası, bu kararlılığı milletimizle paylaşma hevesiyle ortaya çıktı. Vatandaşlarımıza hak ettikleri kalitede ulaşım ve iletişim hizmeti götürme konusunda kararlıyız.`` ``

SİVİL HAVACILIK

Türkiye`de sivil kullanıma açık havaalanlarının kapasitesinin yüzde 65`inin kullanılmadığını kaydeden Vural, atıl kapasiteyi değerlendirmek için sivil kurumsal katılım modeliyle kuruluş çalışmaları başlatılan Türk-Jet Bölgesel Hava Taşımacılığı Projesi`ninfizibilite çalışmalarının Ocak ayı sonunda bitirileceğini söyledi.

Vural, Sivil Havacılık Yasa Tasarısı`nın bu yıl içerisinde yasalaşacağını, böylece, sivil havacılığın objektif esaslara uygun yönetim biçimini geliştirecek bağımsız ``Sivil Havacılık Otoritesi``nin oluşturulacağını ifade etti.

SABİT TELEFONA SESLİ MESAJ

Telefon hatları üzerinden aynı anda hem telefon hem internet hem de tv erişimini sağlayacak sistemin ihalesine bu ay içerisinde çıkılacağını kaydeden Vural, şunları söyledi:

``Bu sistem, ihalesi yapıldıktan yaklaşık 6 ay sonra hizmet vermeye başlayacak. Böylece, vatandaşlarımız, abone usulüyle 400 tv kanalı ile 22 kat daha hızlı ve sürekli internet erişimi imkanına kavuşacak.

Bu yıl, sabit telefon abonelerine sesli mesaj bırakma hizmeti sunulacak.

Peşin kontör uygulamasından yararlanan abonelere yüzde 10 indirim yapılacak. Peşin kontör satın alan aboneler, yıl içerisindeki fiyat artışlarından etkilenmeyecek.

Periyodik olarak alınan kablo tv, kiralık kanallar ve data kanalları gibi telekomünikasyon hizmetlerinde; aylık, 3 aylık, 6 aylıkve yıllık peşin ödeme yapan abonelere sistemden veya personel kusurundan kaynaklanan arıza ve kesinti süresine ilişkin ücretin mahsup edilmesi uygulamasına bu aydan itibaren başlanmıştır. Böylece, aboneler, alamadıkları hizmetler için bedel ödemeyecektir.``

Türk Telekom`da otokontrol mekanizmasının başlatıldığını, bu mekanizmanın öncelikle telefon arızaları konusunda gerçekleştirildiğini belirten Vural, ``Arızanın bildirildiği telefonun numarası, 1 günde giderilmezse Telekom İl Müdürü`nün, 3 günde giderilmezse Bölge Müdürü`nün, 1 haftada giderilmezse Genel Müdür Yardımcısı`nın bilgisayarında görünecek. Böylece, arızalara daha çabuk müdahale edilmesi mümkün olacak`` diye konuştu.

Türk Telekom`un rekabete ve özelleştirmeye hazırlanmasına yönelik yeniden yapılandırılma çalışmalarının bu yıl içerisinde bitirileceğini ifade eden Vural, uydu haberleşme hizmetlerinin Türk Telekom`dan bağımsız bir birim olarak yapılandırılacağını, kütüphane ve okullara ücretsiz internet aboneliği verileceğini kaydetti.

OYUN VAGONU

Demiryolu taşımacılığının toplam taşımacılık içerisindeki payının artırılmasının hedeflendiğini belirten Vural, Ankara-İstanbul Sürat Demiryolu, Boğaz Tüp Geçişi ve Marmaray Projesi`yle ilgili çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Vural, tren yolculuklarında ailelerin çocuklarıyla birlikte rahat seyahat edebilmeleri amacıyla ``oyun vagonu`` uygulamasının İstanbul-Ankara seferlerinde başlatılacağını sözlerine ekledi.

"2003`E MEKTUP"

PTT`nin, Cumhuriyet`in kuruluşunun 100`üncü yıldönümünde teslim edilmek üzere ``2003`e Mektup`` kampanyası başlatacağını belirten Vural, şöyle konuştu:

``Emeklilerimiz, maaşlarının ödenme esaslarını Alo 119`u arayarak öğrenebilecekler.

Posta havalelerinde, havale formu doldurma işlemi kaldırılarak banka sistemindeki dekont uygulamasına en geç Mart 2002`de geçilecek.

Daha önce yalnız döviz alımı yapan PTT şubelerinde, 2002 yılında, döviz satış hizmeti verilecek.

Kargo taşımalarını esasa bağlayan Karayolu Taşıma Yasa Tasarısı, bu yıl içerisinde çıkarılacak. Tüm sınır kapılarımızdaki giriş ve çıkışlar sırasında uluslararası yolcu ve yük taşımacılığı ile ilgili belgeler ve veriler otomasyon sistemiyle takip ve kontrol edilecek.``

ÇAĞRI MERKEZİ

Vatandaşların Ulaştırma Bakanlığı`nın hizmetlerine ilişkin görüşlerini iletmeleri amacıyla ``çağrı merkezi`` oluşturduklarını kaydeden Vural, vatandaşların, merkeze mesai saatleri içerisinde, 03122156688 numaralı telefondan, 0312 2127051 numaralı fakstan ve webmaster@ubak.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerini bildirdi.

Bakanlık bünyesinde fonksiyonunu yitiren birimlerin kaldırılacağını veya başka rimlerle birleştirileceğini anlatan Vural, ``Ulak`` isimli bir dergi yayınlayacaklarını da söyledi.

İLK DEFA AMBLEM

Öte yandan, Ulaştırma Bakanlığı için ilk kez bir amblem hazırlandı.

Ulaştırma Bakanlığı amblemindeki kırmızı ay yıldız milli değerlerive ülke dinamizmini, mavi yerküre küreselleşen dünyanın evrensel değerlerini simgeliyor.

Küreyi kesen enlem çizgileri Bakanlığın sunduğu ulaşım hizmetlerini, boylam çizgileri ise yerelden evrensele ulaşan bir gelişim çizgisinde iletişim hizmetlerini sembolize ediyor.

Amblemde kullanılan koyu mavi renk güven ve kararlılığı, kırmızı renk de atılım ve dinamizmi simgeliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!