Volkswagen ticari araçları Mısır’da Doğuş Oto satacak

Güncelleme Tarihi:

Volkswagen ticari araçları Mısır’da Doğuş Oto satacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2006 00:00

Doğuş Grubu’na ait ve Türkiye’nin en büyük ithalatçı şirketlerinden olan (DOAŞ) Doğuş Otomotiv 3 milyonluk araç parkına sahip Mısır’da Volkswagen marka ticari araç ithalat, dağıtım ve satış yetkisini aldı.

Şirketten yapılan açıklamada, Volkswagen Nutzfarzeuge ile imzalanan niyet mektubu ile VW Ticari Araç’ın Mısır’daki satış ve satış sonrası hizmetler operasyonlarının hakları Doğuş Otomotiv’e verildi" denildi. Volkswagen Nutzfarzeuge ile imzalanan niyet mektubuna göre Avrupa ve Türkiye pazarına sunulan Caddy, Transporter ve Volt modellerinin Mısır’daki satış ve satış sonrası hizmetleri Doğuş Otomotiv tarafından kurulacak bir şirketle verilecek. Merkezi Kahire olacak şirket, İskenderiye ve Sharm El Sheikh’te de faaliyet gösterecek.

GENİŞLEMENİN İLK ADIMI:

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, bu gelişmenin Doğuş Otomotiv’in genişleme stratejisinin ilk adımı olduğunu ve Volkswagen ile birlikte global anlamda işbirliği çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti. Mısır’da 1.000 kişiye 40 araç düşüyor ve toplam pazar 120.000 adet seviyesinde. Büyümeye ve gelişmeye açık bir pazar olarak tanımlanan Mısır’da Doğuş Otomotiv tarafından gerçekleştirilecek Volkswagen Ticari Araç satış ve satış sonrası hizmetlerini kapsayan operasyon, 2007 yılının ilk çeyreğinde başlayacak.

İKİNCİ BÜYÜK İTHALATÇI:

Doğuş Otomotiv’in ilk çeyrek konsolide net kárı yüzde 29 artışla, 18.7 milyon YTL olarak açıklanmıştı. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, halen Türkiye’nin ikinci büyük ithalatçısı ve dördüncü büyük distribütörü olan DOAŞ; VW, Audi, Porsche, Seat, Skoda, Scania ve Krone marka otomobil, hafif ticari araç (HTA) ve kamyonların münhasır ithalatı ve distribütörlüğü ile bunlara ait lojistik ve yedek parça ticaretini yürütüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!