Vitali Hakko, halka açılmayı eşarba bağladı

Güncelleme Tarihi:

Vitali Hakko, halka açılmayı eşarba bağladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 1997 00:00

Haberin Devamı

Halka açılma kervanına önümüzdeki dönemde Vakko'nun da katılacağı belirtiliyor. Ancak, patron Vitali Hakko'nun halka açılma takvimini ‘‘eşarp ve kravat satışlarına göre’’ belirleyeceği, bunun için de yılbaşını beklediği ifade ediliyor.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB), hem işlem, hem de endeks rekorlarının yaşanmasıyla birlikte, halka açılmayı gündemine alan şirketlerin sayısı da arttı. Son dönemlerde bunlar arasına aile şirketi olan Vakko Grubu'nun da katılacağı öğrenildi. Ancak, Vakko Grubu'nda, baba Vitali Hakko'nun ‘‘halka açılma mevsimi’’ olarak kendine, eşarp ve kravat satışlarının arttığı ‘‘yılbaşı ve yeniyıl’’ gibi bir dönemi belirlediği belirtildi.

Halka açılma konusunda piyasada nabız yoklayıp, görüşler alan Vitali Hakko'nun bu konunun uzmanlarına şu yorumu yaptığı ifade ediliyor: ‘‘Bizim eşarp ve kravat satışlarımız yılbaşına doğru artmaya başlar. Bu trafik yeni yılın ilk ayında da sürer. Bu durum, şirketimizin hem cirosunu, hem de kârlılığını artırır. Bu sayede hisse senedi fiyatımız da daha gerçekçi olur. Böyle bir dönemde halka açılmamız daha doğru olur diye düşünüyorum.’’

BABA-OĞUL FARKI

Piyasadaki söylentilere göre, Vakko Grubu'nda halka açılma takvimi için ‘‘eşarp ve kravat mevsimi’’ beklenirken, bu konuda baba Vitali Hakko ile oğlu Cem Hakko arasında tatlı bir tartışma yaşanıyor. Birçok aile şirketinde halka açılma konusunda ikinci kuşak, babaları iknaya çalışırken, Vakko'da bunun tersi bir durum dikkati çekiyor. Cem Hakko'nun halka açılma fikrine pek sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!