Video içerikle daha fazla kullanıcıya ulaşmanın püf noktaları

Güncelleme Tarihi:

Video içerikle daha fazla kullanıcıya ulaşmanın püf noktaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2018 12:08

Son dönemlerde sosyal medya özellikle video içerik platformları yükselişte. İşte video içerikle potansiyelinizi artırmanın sırları...

Haberin Devamı

Sosyal medya artık günümüzde birçok kişinin ekmek kapısı. Durum böyle olunca herkes bu mecralardan faydalanmak ve para kazanmak istiyor. İçerik üreticilerinin, 1 ayda kazandığı paraları duyunca herkes şaşırıyor. Peki bu başarının altındaki sır ne? Nasıl izlenmelerinizi arttırabilirsiniz?

Gündemi Yakalayın

Öncelikle biliyorsunuz ki Youtube, aslında bir arama motoru. Yani o anda insanlar ne merak ediyorsa, oraya yazıp öğreniyorlar. Bu yüzden, o anda gündemde olan ne varsa, ne çok konuşuluyorsa, onun hakkında içerik üretmek sizi her zaman daha fazla kişiye ulaştıracaktır.

Özgün Olun

Belki bir videonuz veya iki videonuz çok izlenebilir, ama unutmayın asıl hedeflediğiniz şey o izleyici Youtube kanalınıza abone etmek ve sürekli izlemelerini sağlamak. Bu nedenle, kimseyi taklit etmeden, herkesin yaptığı şeyi yapmak yerine bu konu üzerinde düşünmeniz gerekir.

Haberin Devamı

Video Etiketleri

Videoyu Youtube'a aktardıktan sonra, alt kısımda etiketleri görecekseniz. Bu etiketler, izleyicinin kanalınıza ulaşması için oldukça önemli. O yüzden ne hakkında içerik ürettiyseniz onu Google'de aratın ve 'Bunu mu demek istediniz?', kısmında ne yazıyorsa onları da etiketlerinize ekleyin. Böylece insanlar sizin ürettiğiniz konun bir benzerini ararken size rastlayabilirler.

İlk Başlarda Kısa Videolar Yükleyin

Biliyorsunuz ki Youtube'un algoritması değişti. Artık, para kazanmaya başlamadan önce, bin aboneye ve 4 bin saat izlenmeye sahip olmanız gerekiyor. Bu yüzden sizi daha tanımayan insanlara uzun videolar izletmek yerine, daha kısa ve anlattığınız şeyi net bir şekilde ortaya koymak, insanları videoda tutacaktır ve diğer videolarınızı izlemeye itecektir.

Video Editlerken Yaratıcı Olun

Yaptığınız videoları editleme kısmı oldukça önemli. Günümüzde, birçok içerik üreticisi sosyal medyada içerik üretiyor. Bu insanların kullandıkları düzenleme programları oldukça kaliteli. Bu yüzden izleyici sizin videonuzu öyle olmasa bile sırf düzenleme kısmından dolayı kalitesiz bulabilir. Bu yüzden internetten bulabileceğiniz, video editleme videolarıyla birkaç şey öğrenin ve her geçen gün bu konularda kendinizi geliştirin.

Haberin Devamı

Amacınız Para Olmasın

Bu işe girmekteki asıl amacınız para ise, insanlar bunu bir süre sonra anlayacaktır. Ürettiğiniz içeriklerin sadece para kazanmak adına yapıldığı belli olacaktır ve bu da sosyal medyada ömrünüzü kısaltacaktır. Bu yüzden gerçekten bu işi yapmak istiyorsanız ve bunu sadece para için istemiyorsanız bu işe başlayın.

BAKMADAN GEÇME!