Vergide taksitlendirme sevinci

Güncelleme Tarihi:

Vergide taksitlendirme sevinci
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devletin 1.2 katrilyona ulaşan vergi alacaklarının tahsili için getirilen vergide ‘‘tecil ve taksitlendirme’’ tebliği çıktı. Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan ve dünkü Resmi Gazete'de yayınlanan tahsilat genel tebliğiyle, 31 Ağustos itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmeyen vergi alacaklarına, başvuru halinde tecil ve taksitlendirme imkanı getirildi.

Yeni düzenleme ile mükelleflere, 25 Eylül akşamına kadar ilgili vergi dairelerine başvurmaları ve ilk taksidi de bu ay içinde yatırmaları kaydıyla, vadesi 1996 sonuna kadar olan alacaklar için 12 ay, 1 Ocak ile 31 Ağustos 1997 arasındaki alacaklar için de 4 aylık ödeme süresi tanındı.

Bu şekildeki ödemelere yılda yüzde 6 tecil faizi uygulanmasını öngören tebliğ ile mükelleflerin sözkonusu borç larını aksatmadan ödemeleri zorunluluğu getirildi. Tahsilat Genel Tebliği'nde 31 Ağustos öncesi tecil edilmiş amme alacaklarının da yeni düzenleme çerçevesinde ödenebileceği belirtilirken, 25 Eylül'e kadar bu olanaktan yararlanmak için başvurmayanlar ile 31 Ağustos tarihinden sonraki alacaklar için yapılacak tecil ve taksitlendirmelere, yıllık yüzde 120 faiz uygulanacağı kaydedildi.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Mustafa Özyürek, vergi borçlarının ödenmesi için getirilen taksitlendirme sistemini, ‘‘Mükellefler için iyi bir şans’’ olarak niteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!