Ver parayı öğren sızmayı

Güncelleme Tarihi:

Ver parayı öğren sızmayı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2014 01:31

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca hazırlanan Ulusal Siber Güvenlik Eylem Planı gereğince Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Türkiye’de ilk kez sızma testi yapan firma ve kişilere yerli kanaldan devlet eliyle eğitim vermeye başladı.

Haberin Devamı

‘Beyaz hacker’lık eğitimleri herkese açık. Yaş veya meslek sınırı yok. İlk başvuran 150 kişi, 25 kişilik gruplar halinde birer hafta eğitim görüyor. İlk beş grubun eğitimlerinin tamamlanmasının ardından stajyer, kayıtlı, sertifikalı ve kıdemli seviye sızma testi uzmanlığına başvuranlar için 23-27 Haziran tarihleri arasında teorik ve uygulamalı sınavlar yapılacak. Sınavda katılımcılar senaryo eşliğinde sanal bir ortama sızmaya çalışacak. Başarılı olanlara Türkiye’de ilk kez yerli ve kamusal ‘Beyaz Şapkalı Hacker-Sızma Testi Uzmanı’ sertifikası verilecek. Amaç; siber güvenlik konusunda milli bir standardın oluşturulması.

Bir haftalık ‘beyaz hackerlık’ eğitiminin ücreti 1200 lira. Daha sonra 500 lira vererek sınava girebiliyorsunuz. Sınavdan başarıyla çıkıp da sertifikayı almanın bedeliyse 300 lira. Eğitimler dokuz farklı konu başlığı altında veriliyor: “Ağ ve sistem altyapısı, web uygulamaları, endüstriyel kontrol, sosyal mühendislik, fiziksel sızma, mobil uygulamalar, kablosuz ağlar, DOS testi ve adli bilişim.” TSE Yazılım, Test ve Belgelendirme Daire Başkan Vekili Umay Akkaya, eğitimlerin içeriğini “Amacımız siber ataklara karşı savunma öğretmek” diye anlatıyor. Akkaya, “Mesela DDOS saldırıları şu ara çok yaygın. Sistemlere saldırıp, sistemi tümüyle durduruyor veya erişilemez hale getiriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!